El Bages es consolida com a destinació turística i vol obrir-se a noves propostes

0
224

El Bages es consolida com a destinació turística i treballa per obrir-se a nous àmbits, com ara el del turisme de reunions, i promocionar productes singulars, com l’oli de varietats locals. Així ho ha exposat aquest dilluns Bages Turisme a la segona jornada del sector turístic de la comarca, que s’ha celebrat a l’església de Sant Vicent de les Torres de Fals, a Fonollosa. Empreses, entitats i institucions relacionades amb el sector s’han trobat al complex monumental que recentment ha reobert com a equipament turístic. Durant la jornada s’ha parlat de les oportunitats del Bages a l’àmbit del turisme de reunions i del turisme gastronòmic amb productes singulars com l’oli, del qual aquest any s’ha elaborat una guia sobre les varietats locals corbella i verdal de Manresa. La trobada ha servit també per escenificar el relleu a la presidència de Bages Turisme, que es produeix cada dos anys com marquen els estatuts. En aquesta ocasió, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, va passar la presidència al president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez. Marc Aloy ha fet balanç dels dos anys de presidència, que han estat marcats per la Covid, i ha destacat «la consolidació del Bages com a destinació turística, una comarca que tradicionalment no havia estat gaire turística, més enllà de Montserrat i Cardona», un èxit que atribueix «a la col·laboració publicoprivada que ha permès aconseguir un turisme de qualitat, cultural i que promou la natura», amb 40.000 usuaris aquest any. El president sortint ha destacat el projecte de la Ruta del vi de la DO Pla de Bages “com un dels elements amb més potencial que tenim” i ha dit que “els productes de proximitat com el vi i l’oli ens donen personalitat i un gran actiu com a destinació turística i gastronòmica.» També ha fet referència als Fons Feder, que han permès tirar endavant projectes relacionats amb el Geoparc a diferents municipis i de l’objectiu d’aglutinar l’oferta turística de reunions i congressos “perquè tenim diversos llocs on poder fer aquesta mena de trobada i és una oferta que podem potenciar molt.» Finalment, també va destacar la rellevància de l’any ignasià, que acollirà Manresa el 2022. També es va referir al president del Consell Comarcal, Eloi Hernàndez, que el va definir com «un esdeveniment de gran projecció» que ha de ser «la porta d’entrada de visitants al conjunt de la comarca.» En el marc de la jornada s’ha posat en relleu la importància de sentir el turista que visita la comarca per definir les estratègies i les accions tant de les empreses com de l’administració pública. En aquest sentit, el perfil del visitant és el d‟una persona d‟entre 35 i 40 anys que viatja sola o en família i majoritàriament procedent de Catalunya, que realitza una estada mitjana de quatre nits en hotels o hostals. Acreditacions PIT i Biosphere Finalment, s’ha realitzat el lliurament dels distintius Punts d’Informació Turística (PIT) i Biosphere a les empreses que han seguit un programa de formació per obtenir aquests certificats. El PIT acredita establiments públics o privats que complementen la xarxa d’oficines de turisme oficials. D’altra banda, Biosphere és un programa a nivell mundial de qualitat i sostenibilitat turística que, a Bages, també permet aconseguir el distintiu d’equipament o establiment adherit al Geoparc Mundial UNESCO.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here