Quan i on es posarà la vacuna contra la còvida als nens a Manresa, Berga i Igualada?

0
145

Aquesta setmana arrenca a la Catalunya Central la campanya de vacunació dels nens i nenes entre 5 i 11 anys contra la Covid-19. Cal demanar cita prèvia i, segons el Departament, de Salut, ja hi ha gairebé la meitat de les hores repartides. Igualada és el primer dels quatre punts de vacunació pediàtrics de la Catalunya Central que obre les portes. Ho fa aquest mateix dimecres. Manresa i Berga ho fan divendres a la tarda i Vic, dimarts de la setmana que ve. Les primeres 24 hores, entre dilluns al migdia i aquest dimarts, s’han reservat gairebé la meitat de les dosis per a nens i nenes de 5 a 11 anys a la Regió Sanitària de la Catalunya Central. La vacunació pediàtrica s’ha de fer per cita prèvia a través del web vacunacovid.catsalut.gencat.cat Llocs i hores de vacunació per a nens i nenes a Manresa, Berga i Igualada Palau Firal de Manresa ADREÇA: c/ Castelladral, 5 • HORARI: Tardes de 16 a 20 h: DIES: divendres 17 de desembre, dimarts 21 de desembre, dimarts 28 de desembre, dimarts 4 de gener i divendres 7 de gener. Hotel d’Entitats de Berga ADREÇA: C/Mestre Pedret, 2. HORARI: Matins de 9 a 13 h: DIES: dimecres 22, dijous 23 de desembre, dimecres 29 de desembre, dijous 30 de desembre i dimecres 5 de gener. Espai de l’Escorxador, Igualada DIRECCIÓ: C/Prat de la Riba, 45. HORARI: Tardes de 17 a 20 h: DIES: dimecres 15 de desembre, divendres 17 desembre, dilluns 20 de desembre, dimecres 22 de desembre, dilluns 27 de desembre , dimecres 29 de desembre, dilluns 3 de gener, divendres 7 de gener. Així són les dosis per a nens de la vacuna anticovit De moment, Catalunya disposarà d?una primera remesa de 234.000 dosis, però està previst que arribi una segona a principis de gener. Es tracta de la mateixa vacuna que la subministrada en adults, però la dosi per a aquesta franja d’edat és un terç (10 micrograms) de la que s’administren els adults i els adolescents. Tot i això, la dosi és la mateixa per a un nen o nena de 5 anys que per a un nen i nena d’11, i caldrà administrar dues dosis separades per 8 setmanes. Dosi de la vacuna de Pfizer LOIC VENANCE Els nens que han passat la còvida rebran una sola dosi Quant als nens amb antecedent d’infecció per còvid (amb TAR, PCR o serologia positiva) es vacunaran amb una sola dosi a partir de 4 – 8 setmanes després del diagnòstic de la infecció o la data d’inici de símptomes. En cas que tingueu infecció després d’haver administrat la primera dosi, es completarà la pauta amb una segona quan hagin transcorregut entre 4 i 8 setmanes de la infecció. Finalment, qui compleixi 12 anys els propers mesos es vacunarà amb una dosi de vacuna pediàtrica, i si compleix 12 anys entre la primera i la segona dosi, aquesta darrera serà una dosi d’adults. La vacuna ha rebut l’aprovació de les agències del medicament dels Estats Units i Europa i s’ha demostrat segura i eficaç en aquesta franja d’edat, segons fonts del departament. Als Estats Units ja s’han administrat gairebé 5 milions i no s’han notificat efectes adversos greus, i només reaccions adverses locals com envermelliment i dolor a la zona de la punció. Només en alguns casos, després de rebre la segona dosi, s’ha produït cansament, febre o mal de cap, que s’han resolt en poques hores.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here