Les Torres de Fals recuperen aquest cap de setmana el pessebre Vivent del Bages

0
176

El bucòlic al voltant de les Torres de Fals, al municipi de Fonollosa, es tornarà a convertir de nou a l’escenari del Betlem Vivent del Bages. Des d’aquest dissabte fins al dia de Reis, es podran veure un total de dotze sessions de la històrica cita nadalenca, que aquest any arriba a la 43a edició després del parèntesi de l’any passat a causa de la pandèmia. L’Associació Cultural Recreativa de Fals ha preparat una representació molt similar a l’habitual però amb alguna petita variació, ja que s’ha adaptat el recorregut per garantir la seguretat dels visitants. Així, doncs, s’ha habilitat un camí d’entrada i un altre de sortida per evitar creuaments de gent. D’altra banda, l’aforament s’ha limitat a 250 persones perquè «s’hagin d’aturar el mínim temps possible al lloc i puguin anar circulant», explica un dels coordinadors del pessebre, Francesc Parcerisas. A més, les entrades només es podran comprar anticipades per internet i els visitants no podran fer l’habitual torrada de pa i, a canvi, rebran l’espetec i un tall de coca «perquè se’l puguin emportar». La resposta dels participants «ha estat molt bona» i preveuen superar els 260 col·laboradors que habitualment fan possible la representació veterana. Mesures a part, el Betlem Vivent del Bages també presenta novetats en l’àmbit tècnic, com ara la renovació del sistema d’il·luminació amb tecnologia led. D’altra banda, el documental que va fer l’any passat l’entitat sobre la història del pessebre ha estat escollit com a finalista dels Premis Ateneus, que es lliuraran el dia 21 de desembre a Barcelona. La pandèmia encara deixarà la comarca sense les altres dues grans cites de quadres nadalencs: la Nit Viva de Fonollosa i el Betlem Vivent de Sant Benet de Bages.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here