El Bages torna a omplir de mercats i actes nadalencs el cap de setmana

0
197

Els mercats de Nadal i activitats pròpies d’aquestes festes han tornat a animar per segon cap de setmana consecutius carrers i places de diverses poblacions de la comarca, que s’han omplert de visitants, especialment avui que és quan se celebraven la majoria de propostes. A Sallent, la Fira de Santa Llúcia ha recuperat la normalitat després de la proposta més reduïda de l’any passat a causa de la pandèmia, si bé s’ha mantingut l’emplaçament espaiós del passeig 1 d’octubre, que s’ha estrenat el Nadal del 2020 per evitar aglomeracions. L´Agrupament Roques Albes, que organitza la fira, ha optat per repetir l´aposta després d´una enquesta als participants i gent del poble que han quedat satisfets de l´edició de l´any passat, i s´ha repetit l´èxit amb una gran afluència. Aquesta vegada hi havia el doble de parades, unes setanta, tant de Sallent com de fora, i bàsicament d’entitats i col·lectius diversos perquè el comerç local complementava la fira amb les parades al carrer, davant de les botigues. Una animada cercavila de bastoners i gegants ha fet de nexe durant tot el matí entre el passeig, que és als afores, i el nucli urbà, contribuint a generar un moviment de gent que anava i venia. També hi ha hagut combos, el joc del tió, un vermut musical, i tasts de productes de la terra, entre d’altres. Sant Vicenç ha dedicat la tarda al tió, amb un gran tronc que recuperava el seu emplaçament habitual a la plaça de l’Ajuntament (l’any passat es va fer al pati de l’escola Sant Vicenç). També hi ha hagut l´animació dels gegants i Les sals del mar. Altres municipis de la comarca i el seu entorn, com ara Callús, també han fet fira aquest cap de setmana. Moià ha celebrat una festa nadalenca al parc municipal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here