El Cagatió de Sant Vicenç torna a la plaça de l’Ajuntament i recupera el format tradicional

0
211

El Cagatió popular de Sant Vicenç de Castellet ha posat de manifest aquest diumenge la seva fortalesa. Aquesta era una edició de tornada a la plaça de l’Ajuntament que l’ha acollit durant 32 anys, però amb el parèntesi de l’any passat, quan es va fer una edició estàtica i asseguda al pati de l’escola Sant Vicent. Centenars Més de mig miler de nens i nenes han desfilat aquest diumenge a la tarda, un per un complint el protocol de cantar i picar, per davant del vell tronc per emportar-se una bossa carregada de llaminadures. Així, aquest veterà Cagatió popular ha seguit les pautes tradicionals que des de fa anys té marcades. Ha arrencat amb la cercavila que encapçalen el Nen i la Nena, gegants de la Colla de Geganters de Sant Vicenç, i que porta fins a la plaça de l’Ajuntament els nens de l’Esbart Dansaire i de l’Associació Musical Castellet, que posteriorment tenen protagonisme a la plaça . Un cop allà, s’ha donat el senyal per a l’arribada dels personatges singulars d’aquesta festa santvicentina, els tioners, encarregats d’escollir el tió més adequat i portar-lo fins a la plaça en un carro. Ja amb el tronc present, s’han iniciat els actes tradicionals: una escena del pessebre vivent a càrrec dels nens i nenes de l’Associació Musical Castellet i les danses de l’Esbart Dansaire Santvicentí. Amb aquests passos fets, s’ha passat a comprovar si la plaça coneixia la cançó per fer cagar el tió, i s’ha fet la prova definitiva amb els gegants picant el vell tronc. Constatat que ja estava prou calenta, s’ha traslladat a un altre punt de la plaça per començar la desfilada de nens per fer-ho descarregar. El protagonisme de la festa ha passat llavors a les mans del grup d’animació La Sals dels Mars, que ha fet ballar i moure’s els qui eren a la plaça. Com també és tradició, no hi ha faltat el brou calent, cuinat amb brasa a la mateixa plaça per l’entitat Ceps i Manduca, per combatre un fred que aquest any s’ha notat poc. El Cagatió popular culminava una jornada de Fira de Nadal a Sant Vicenç, amb parades i activitats als carrers més comercials.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here