La bagenca Èlia Tortolero s’estrena com a portaveu del PSC reclamant “confiança i estabilitat” per als Mossos d’Esquadra

0
129

El PSC creu que la destitució del gran Josep Lluís Trapero com a cap dels Mossos d’Esquadra és “un error” i “una mala decisió”. És la valoració que ha fet la nova portaveu del partit, Èlia Tortolero, que s’ha estrenat aquest dilluns en roda de premsa. Preguntada per si veu motius polítics, ha assenyalat que “si n’hi ha, és un error”. La bagenca ha demanat “confiança i estabilitat” per als Mossos d’Esquadra, ha considerat que en aquests moments no n’hi ha i ho ha lamentat. Els socialistes van celebrar la primera reunió de la nova executiva. En aquesta primera trobada, que Illa ha seguit a distància perquè ha estat en contacte amb un positiu en còvid, s’ha fixat preparar unes jornades amb experts i professionals per la llengua. “Canviar la direcció dels Mossos ara no sembla una bona decisió”, va valorar la portaveu socialista, que va destacar que per al seu partit és una matèria “molt important”. I ha subratllat que Isla ha situat Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, a l’àrea de Polítiques de Seguretat. La reunió de l’executiva va ser mig telemàtica, mig presencial i amb el líder del partit, Illa, seguint-lo a distància per ser un contacte estret de la presidenta balear, Francina Armengol, que va donar positiu en còvid. Armengol va participar al congrés extraordinari del PSC i va dinar amb Isla i altres dirigents socialistes dissabte, a l’interior d’un restaurant. Gràcies @salvadorilla per la confiança. Ha estat un congrés d’emocions i unitat per tornar a GOVERNAR CATALUNYA. Anem ♥️ pic.twitter.com/cjnQycU0ov— celebrat “sota els criteris sanitaris” i que s’han respectat totes les mesures i el protocol. L’executiva ha encarregat el pla de treball per als dos anys i ha anomenat la nova permanent del partit. També ha demanat organitzar unes jornades de feina per la llengua. En un moment en què la immersió lingüística torna a ser al centre, Tortolero ha explicat que en aquest esdeveniment es reuniran experts i professionals que treballaran “de forma rigorosa”: “Els socialistes volem una sola escola, que el català sigui l’eix vertebrador i que els nens surtin coneixent tres llengües”. Se celebraran a partir del gener.

Illa tria la sanjuanenca Èlia Tortolero per ser la nova portaveu del PSC Tortolero va néixer el 1988 a Sant Joan de Vilatorrada. Va estudiar Magisteri i posteriorment es va especialitzar en l’educació. L’abril del 2019 va ser elegida Senadora del PSC per Barcelona i va deixar aparcada la seva tasca com a docent. Al Senat va ser Portaveu adjunta de la comissió d’educació i FP, així com vocal de la comissió de Defensa, Pressupostos i Incompatibilitats.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here