La rotonda que connectarà Ampans amb la carretera de Santpedor es farà el 2022

0
384

El departament de Territori de la Generalitat ja té redactat el projecte per construir una rotonda a la carretera de Manresa a Santpedor (BV-4501), just davant del centre d’Ampans. Una obra que la Generalitat preveu licitar les properes setmanes, per la qual cosa s’executarà al llarg del 2022 amb la intenció que estigui acabada a finals del proper any o principis del 2023. Aquesta rotonda, que suposarà una inversió de 800.000 euros, quedarà situada al punt quilomètric 4,4, just a l’alçada del centre de jardineria que té Ampans. Es tracta d’un projecte que té com a objectiu resoldre una connexió que, per l’elevada freqüència de trànsit i la complexitat de les maniobres (girs a l’esquerra), es considera molt perillosa, encara que no hi ha hagut registrats accidents de gravetat. L?obra es va presentar el setembre de l?any passat, quan es va signar el conveni que farà possible la materialització de la nova infraestructura, entre la Generalitat, l?Ajuntament de Santpedor i la Fundació Ampans. Una reivindicació històrica d’Ampans És una reivindicació històrica d’Ampans per resoldre un punt molt problemàtic on es concentra molta mobilitat. La futura rotonda permetrà la sortida i l’entrada del centre d’Ampans i també de tres camins veïnals i així evitar haver de creuar els carrils de sentit contrari (girs a l’esquerra), i el projecte inclou també l’habilitació d’espais adequats per a l’atur de els autobusos. Quan es va presentar la proposta, tant el llavors conseller de Territori com l’alcalde santpedorenc, Xavier Codina, subratllaven que la rotonda no sols resoldrà la connectivitat en aquest enllaç, sinó que també servirà com a reductor de velocitat en un tram de recta llarga on sovint se circula a massa velocitat, en una carretera que actualment registra un trànsit d?uns 14.000 vehicles de mitjana diària. A més, la nova rotonda també s’ha pensat i es projectarà perquè ja disposi del tram corresponent del futur carril bici que cal anar des de Manresa fins a Santpedor seguint en paral·lel el recorregut d’aquesta carretera BV-4501, passant pel costat del parc de l’Aguja. Es tracta d’un carril bici del qual la Generalitat va presentar la idea (dins un pla de ciclorails a tot el país) fa quatre anys, però que havia quedat parat perquè l’enginyeria encarregada del projecte va fer fallida.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here