Santpedor acollirà dimarts que ve a La Nau una campanya de donació de sang

0
286

Una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits s’instal·larà el proper dimarts 28 de desembre a La Nau de Santpedor. Totes les persones que vulguin col·laborar han de demanar cita prèvia a darsang.gencat.cat. Els horaris per donar sang a la carpa del poble seran de 10 a 14h i de 17 a 21h. El Banc de Sang ha activat la campanya de Nadal amb el lema ‘Aquest Nadal pots ser amic invisible, dona sang’, per animar tothom que pugui donar sang en aquesta època de l’any, en què les donacions baixen al voltant del 25%. Requisits per fer una donació de sang Per poder donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres cops l’any i els homes un màxim de quatre, sempre que entre donació i donació hagi passat un mínim de dos mesos. La vacunació contra Covid no impedeix donar sang o plasma. No obstant això, en cas de tenir algun efecte secundari com a febre o malestar general, caldrà esperar 15 dies abans de reservar cita. El Banc de Sang, com a organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix totes les mesures de prevenció. Els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai i han de guardar una distància de seguretat amb la resta de persones. Cal recordar, a més, que la COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, de manera que el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual. Cada dia calen al voltant d’un miler de donacions a tot Catalunya per poder garantir el subministrament de sang a totes les persones que ho requereixen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here