El Servei de Primera Acollida del Bages tanca l’any amb 40 cursos i 200 participants

0
135

El Servei de Primer Acollida de l’Àrea d’Inclusió Social, Acollida i Envelliment del Consell Comarcal del Bages acaba l’any havent programat més de 40 cursos en què s’han atès unes 200 persones migrades sol·licitants de protecció internacional i joves migrats només de diferents municipis de la comarca. Els mòduls de formació tenen com a objectiu ajudar a incorporar aquestes persones a la realitat sociolaboral de la comarca i alhora fomentar la cohesió social i la igualtat d’oportunitats. El Servei de Primera Acollida inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims de les persones estrangeres que s’acrediten fent tres mòduls formatius: un per aprendre català o alfabetització amb un mínim de 90 hores, un altre sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i un tercer sobre coneixements de la societat catalana i de lentorn, també de 15 hores. També inclou un quart mòdul de prevenció de violències masclistes, amb la col·laboració del SIAD. Un cop realitzats els mòduls, les persones obtenen el certificat final d’acollida, un document que és útil en els processos d’estrangeria (arrelament social, modificació i/o renovació d’autoritzacions de residència) o d’adquisició de la nacionalitat, entre d’altres. Durant aquest 2021 s’han tramitat més de 100 certificats finals de diferents municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Bages. A tot el territori Els cursos s’han programat de manera presencial i telemàtica als municipis de Monistrol de Montserrat, Sallent, Navarcles, Sant Vicent de Castellet, Navàs, Artès, Santpedor, Sant Frutós de Bages, Avinyó, Castellnou de Bages, Sant Salvador de Guardiola, Balsareny, Sant Joan de Vilatorrada, El Pont de Vilomara i Castellbell i el Vilar. Sessió formativa per a professionals En paral·lel, la setmana passada des de l’Àrea d’Inclusió Social, Acollida i Envelliment del Consell Comarcal del Bages es va programar una sessió formativa adreçada a les professionals tècniques dels serveis socials bàsics dels ajuntaments de la comarca. En el marc de la sessió, es van tractar qüestions dinterès en matèria del Servei de Primera Acollida, estrangeria i protecció internacional. La sessió va coincidir amb la commemoració del Dia Internacional de les Persones Migrants del 18 de desembre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here