Josep Tarín presenta la renúncia a l’acta de la Diputació i obre la porta a l’entrada de Valentí Junyent

0
67

L’alcalde de Talamanca, Josep Tarín, ha presentat la renúncia al càrrec de diputat de la Diputació de Barcelona, ​​cosa que obre finalment la porta que Valentí Junyent, exalcalde de Manresa i actual regidor d’Hisenda a l’Ajuntament, pugui sol·licitar la credencial per assumir ell aquest càrrec de diputat. Un relleu que estava pactat, però que s’ha anat endarrerint més del que s’havia previst inicialment (havia de fer al juny) i que ha estat motiu de discrepància entre Junts per Manresa que reclamava que es fes efectiu el que s’havia acordat, i el PDeCAT , formació en què està integrat Tarín. De fet, tant Junyent com Tarín són militants del PDeCAT. Tal com ha anat informant aquest diari, al si de Junts per Catalunya, a qui corresponia l’elecció d’un diputat provincial del partit judicial a Manresa, es va acordar que l’alcalde de Talamanca ostentés aquest càrrec els dos primers anys i que els dos següents el rellevés Junyent, que fins al juny del 2020 va exercir d’alcalde, abans de cedir la vara d’alcalde a Marc Aloy i passar a ser regidor. L’exalcalde de Manresa, que ja havia estat diputat anteriorment, deia a l’octubre passat que la renúncia s’havia de fer a l’estiu, que hi havia un incompliment i que restava esperant que el partit i l’interessat es pronunciessin. En aquell moment, la dirigent comarcal del PDeCAT Ivet Castaño va assegurar que hi hauria relleu i, alhora, va remarcar que «no vam dir cap mes» ni «fixem uns terminis rígids» i que era lògic que si Tarín tenia projectes engegats durant el seu mandat, els voldria acabar abans d’acomiadar-se de la Diputació. Com a diputat, Josep Tarín ha estat al capdavant de làrea de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció dIncendis Forestals.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here