Sant Joan amplia l’oferta lúdica per la cavalcada de Reis

0
348

L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ja té definida com serà la cavalcada de Reis d’aquest any, novament, marcada per la situació epidemiològica. La novetat principal és la instal·lació d’un Campament Reial als voltants del Mas Llobet, on estaran presents els comerços del municipi, es representaran escenes del pessebre i es realitzaran jocs i activitats per als nens. A més, Fumera i la resta de patges reials estaran presents al Campament per poder recollir les cartes d’aquells nens i nenes que no ho hagin lliurat. El Campament Reial romandrà obert el dia 5 de gener des de les 11h del matí fins a les 17:00h de la tarda. Al voltant de les 17:30h, al capvespre, SS.MM els Reis Mags faran la seva arribada al Mas Llobet, moment en què es donarà inici a la tradicional cavalcada pels carrers més cèntrics del municipi: av. Torrent del Canigó, carrer Salvador Espriu, carrer Collbaix, carrer Manresa, carrer Major, carrer del Pont i av. Montserrat. Una altra novetat és que SS.MM seran rebuts per l’Alcalde a la Plaça Major (Parc Catalunya), on es realitzaran els parlaments i se’ls lliurarà la clau del poble. Segons el regidor d’Infància i Joventut, Àngel Sáez, s’ha dissenyat una cavalcada «pensada per garantir al màxim les mesures de seguretat i alhora gaudir d’una cavalcada amb la màxima normalitat possible», i afegeix que “s’han escollit espais amplis del municipi per evitar grans aglomeracions tant a l’arribada com als parlaments”. Tant l’Associació per la Cavalcada de Reis com l’Ajuntament coincideixen a apuntar que l’organització de la present edició com l’anterior suposa un esforç extra per a totes les persones que treballen darrere. A més, s’anomena la responsabilitat individual i la col·laboració ciutadana per respectar al màxim les mesures de seguretat. Presentació de les noves carrosses Carles Núñez, president de l’Associació per la Cavalcada de Reis, explica que “durant tot l’any 2020 treballem en la renovació de la carrossa del Rei Melcior i la remodelació de la de Fumera”. Tot i això, les carrosses no van poder ser presentades perquè no es va poder realitzar la cavalcada degut a les restriccions sanitàries. A la present edició, afegeix, “es podran presentar definitivament al públic i mostrar la feina que hi ha darrere de cada edició”. Per seguretat no es repartiran caramels ni hi haurà entrega de regals a La Verbena. La col·laboració entre entitats, una fórmula que cal potenciar Durant les setmanes prèvies a l’arribada de SSMM, s’han organitzat diversos actes nadalencs per als infants del municipi on s’ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats. És el cas de l’encesa de llums realitzada el 8 de desembre amb la participació de Fumera o la realització de la primera edició de l’itinerari teatral ‘Un Poble de Conte’, on es van representar diverses escenes de contes tradicionals al voltant de les fàbriques tèxtils i es va finalitzar amb el Tió a la Plaça Major. Per l’itinerari van passar més de 350 nens distribuïts en vuit grups per evitar les aglomeracions i va representar, en paraules del regidor Àngel Sáez, “un èxit rotund fruit de la suma d’esforços entre ajuntament i entitats”, una fórmula que, segueix Sáez, “ cal protegir i potenciar. Les entitats són vitals en la promoció de la cultura i el lleure educatiu”, i és que a la iniciativa Un Poble de Conte, sorgida d’una idea de l’Associació El Sac – La Nit de la Carabassa, no només es va sumar el suport del ajuntament, sinó que també hi van participar l’Associació per la Cavalcada de Reis, l’Associació Minairons, la Colla de Geganters i Grallers de Sant Joan i la Companyia Anderdocs. L’Associació per la Cavalcada de Reis i els Minairons, a més, han organitzat per segon any consecutiu a causa de la pandèmia la recollida de cartes als domicilis, una acció que compta amb el reconeixement no només de l’ajuntament sinó de tota la població.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here