Una intervenció arqueològica permet consolidar estructures de la Torre del Puig de Sant Pere, a Súria

0
131

Una recent intervenció arqueològica a les restes del Puig de Sant Pere de Súria, dins l’Espai Patrimonial de les Guixeres, ha facilitat la consolidació i la conservació de cinc estructures d’emmagatzematge que van ser trobades a la darrera edició de la Campanya d’Excavacions Arqueològiques, el passat estiu. Es tracta d’estructures quadrangulars d’uns 90 centímetres de costat i profunditats conservades que oscil·len entre 60 i 15 centímetres, fetes amb guix, morter de calç i pedres. Les parets, molt primes i fràgils, estaven molt fragmentades i esquerdades, factor que ha condicionat de manera directa les tasques desenvolupades. Per tal de garantir-ne la conservació i evitar el col·lapse de les parets, la consolidació i l’excavació de les estructures s’ha hagut de fer per fases. La intervenció Per a la consolidació, s’han fet servir materials reversibles, inorgànics i compatibles amb els originals. Aquesta actuació ha permès obtenir informació sobre la funcionalitat de les estructures. Es confirma que servien per a l’emmagatzematge, segurament d’elements líquids com el vi o l’oli. En el transcurs dels treballs s’han pres mostres del sediment per si en un futur es poden fer analítiques que ajudin a completar la informació aconseguida. L´actuació, impulsada per l´àrea de Cultura de l´Ajuntament de Súria, ha tingut un cost aproximat de 4.000 euros. La direcció dels treballs ha estat a càrrec de l’arqueòloga Roser Arcos amb la participació de la restauradora Rosa Marina Ruiz, a partir d’un projecte redactat per l’arqueòloga Cristina Belmonte. Les arqueòlogues Cristina Belmonte i Roser Arcos estan molt vinculades als treballs que s’han desenvolupat en els darrers anys a l’Espai Patrimonial de les Guixeres com a directores de la Campanya d’Excavacions Arqueològiques.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here