Cardona fa un pressupost «expansiu» i aposta fort pel nou polígon i La Coromina

0
152

Cardona ha donat llum verda als pressupostos del 2022, que s’eleven a un total de 6.234.973 euros, un 8,5% més que els de l’any passat. Segons l’alcalde, Ferran Estruch, tenen una clara voluntat “expansiva” després de dos anys de pandèmia, “i amb projectes d’impacte” com la creació del nou polígon industrial, que incideixen “en aspectes clau com l’ocupació i la feina”. Els nous comptes es van aprovar a l’últim ple municipal amb els vots a favor del govern d’ERC però sense el suport de l’oposició, després que JxC es va abstenir i el PSC hi va votar en contra. alça dels ingressos, amb petits increments en els recursos ordinaris malgrat el manteniment generalitzat de les taxes i els preus públics, però amb aportacions més considerables tant de la Generalitat com de l’estat a través dels Fons de Cooperació Local, i dels ajuts europeus Next Generation També s’esperen uns ingressos patrimonials de prop de 66.000 euros a través de lloguers i concessions, i derivats del retorn previst amb l’entrada en funcionament del sistema d i recollida porta a porta aquest 2022. Tot plegat, dóna lloc a uns comptes que se sustenten «en quatre pilars, com són les persones, l’habitatge, la promoció econòmica i la sostenibilitat», segons va defensar al ple la regidora d’Hisenda, Anna Maria Sala. Més d’1,5 milions en inversió Uns aspectes que, segons els republicans, es veuen reflectits en les inversions previstes, que aquest any pugen a 1.513.382 euros, en gran part (1,16 milions) provinents de subvencions, de les quals ja existeix el 60% de concedides. Una de les grans apostes és la creació del nou polígon industrial La Corte II, just davant de l’actual, amb una primera fase d’inversió per a la seva adquisició i urbanització, i que es completarà el 2023. Segons Estruch, «és un projecte clau d’aquest mandat, que permetrà disposar de més sòl perquè puguin créixer les empreses existents i atraure’n de noves». Dues terceres parts de les inversions previstes són de subvencions, de les quals hi ha el 60 % de concedides També destaquen actuacions urbanístiques, en gran part concentrades al nucli de La Coromina, i especialment el projecte de la nova plaça al costat de la d’Àngel Guimerà , «i que ajudarà a la transformació d’aquest espai ia la regeneració urbanística». Fora de La Coromina, també s’invertirà en millores a la via pública i en espais i equipaments, com la finalització de la zona esportiva, la instal·lació d’un sistema de climatització al teatre Els Catòlics, o la construcció d’un skate parc i un rocòdrom. A nivell de sostenibilitat, durant el 2022 es preveu completar la renovació de l’enllumenat públic i la instal·lació de plaques solars a la biblioteca, mentre que «les àrees de serveis socials i polítiques d’igualtat també en surten reforçades», sosté Estruch . En aquest sentit, entre altres coses, es rehabilitarà un habitatge d’emergència per a víctimes de violència de gènere, creant una partida per a un Pla Local de Beques de l’Escola de Música. També es mantenen els 25.000 euros dajuts al Pla Local de Servei a les Persones, es reforçarà el SAD amb més personal, contractant un tècnic per a la prestació del servei de cures a la llar. Quant a les polítiques d’habitatge, s’invertirà en un pla de foment de l’habitatge públic i en la rehabilitació del bloc del carrer Doctor Merli i de dos habitatges més a la Colònia Arquers. Així mateix, «continuem impulsant l’oficina local d’habitatge» i es mantindran les partides de 15.000 euros de suport a l’accés al lloguer i de 12.000 per rehabilitar-lo. El 2022 també s’implementarà la masoveria urbana en un dels habitatges de la Colònia Arquers.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here