Les comandes de menjar per emportar a Cap d’Any es preveuen similars a les de l’any passat

0
122

El dinar per emportar va ser una solució el passat Cap d’Any perquè els restaurants aprofitessin una de les millors nits de l’any. I aquest any, sobretot aquests darrers dies, es torna a despertar l’interès pel menjar preparat. En condicions normals, els establiments esperaven fer més taules als menjadors i reduir el menjar preparat, però l’increment de casos de còvid i els confinaments han donat un nou impuls al menjar preparat. La majoria són comandes d’última hora. Alguns han tancat el menjador i ho confien tot en el menjar per emportar. Tot i que aquest any sí que poden obrir els restaurants que vulguin (amb restriccions d’aforament i tancant a la 1 en el cas dels de Manresa), alguns han decidit continuar apostant pel menjar per portar en considerar que amb el limitació al 50% d’aforament no val la pena obrir el local la nit del 31 de desembre. És el cas del restaurant Raviolo de Manresa, que tant el passat any com aquest va decidir que només faria sopars per emportar. «Al setembre ja vam decidir no obrir i fer només comandes per emportar. En aquell moment estava tot més controlat però vam pensar que era millor no jugar-s’ho», afirma a Regió7 el propietari de l’establiment, Ramon Cabañés a més d’afegir que «el personal també ho agraeix». Raviolo porta 32 anys obert i sempre, excepte l’any passat i aquest, havia fet sopar per a la nit de Cap d’Any. Cabañés assegura que “el local que tenim és petit i si no podem servir molta gent no ens surt a compte”. Per aquest any han preparat un menú per emportar amb un preu de 38 euros. Pel que fa al nombre de comandes que hi ha fins ara, Cabañés afirma que de moment és similar o potser lleugerament per sota. Tot i això esperen fer una xifra similar de menús que el passat Any Nou, quan van fer unes 200. Pel que fa al tipus de clients, el propietari del Raviolo afirma que es tracta de grups petits. «La comanda més gran que tinc ara és de vuit persones, no hi ha res per grans grups», destaca. «La comanda més gran que tinc ara és de vuit persones, no hi ha res per a grans grups» Un altre restaurant que aquest any tanca la nit de Cap d’Any i que només oferirà menjar per emportar és el Tècum. El seu gerent, Joan Sabariego, explica que també ho van començar a fer arran de la pandèmia. «La gent s?està acostumant més a això, a venir a buscar el menjar a un restaurant i menjar-se’l tranquil·lament a casa», diu Sabariego. Pel que fa al nombre de comandes, quan falta un dia i mig per sopar el gerent assegura que anaven a bon ritme i també confiava a assolir les mateixes xifres que el Cap d’Any passat, unes 150 comandes d’un menú de 29 euros. La Bona Teca és un establiment especialitzat en el menjar per emportar. La nit de Cap d’Any confia en tenir més feina que l’any passat tenint en compte que aquest Nadal també va ser millor que el del 2020. «Per Nadal feia 5 o 6 anys que no treballàvem tant com aquest any. El que passa és que la nit de Cap d’Any encara s’està despertant tot i al meu ram la gent va a última hora», explica el propietari de l’establiment, Ramon Espuga. L’Hotel Sant Roc de Solsona, a més de tenir les habitacions plenes, sí que farà sopar de forma presencial a Cap d’Any. «Estem indignats amb les mesures preses. Trobem que no són lògiques i que s?ha anat a perjudicar el sector de l?hostaleria perquè aquesta reducció d?aforament no la tenen altres sectors», afirma Garrigasait. Si escau la nit de Cap d’Any ja ho tenia tot ple per sopar però durant els últims dies ha rebut una allau de cancel·lacions. «Al sector hi ha hagut dues actituds. Una és intentar salvar l’any i aquestes dates que és quan es pot facturar més i l’altra és la de fer fora la tovallola i tancar per l’aforament del 50%» En el mateix moment, afirma trobar-se amb molta gent que vol reservar a última hora i gent que ve d’altres restaurants que finalment han decidit tancar a Cap d’Any. «Al sector hi ha hagut dues actituds. Una és intentar salvar l?any i aquestes dates que és quan es pot facturar més i l?altra és la de tirar la tovallola i tancar per l?aforament del 50%», explica Garrigasait. A dia d’avui no sap si el tindrà ple el dia 31, però confia poder servir al màxim de gent possible dins de les restriccions vigents.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here