Súria implantarà el sistema de contenidors intel·ligents per a la recollida selectiva

0
152

L’Ajuntament de Súria ha aprovat l’inici dels tràmits per a la implantació del model de contenidors intel·ligents al sistema de recollida selectiva al municipi. D’aquesta manera, el poble se sumarà a un model que ja han implementat altres municipis de la comarca, i que quedaria descartada l’opció del porta a porta que havia defensat l’anterior equip de govern. L’acord, que es va aprovar a l’últim ple municipal per 6 vots a favor (PSC i GIIS), 4 vots en contra (ERC i JxS) i 2 abstencions (aiS), desenvolupa una moció que el consistori havia aprovat el mes de maig passat. Actualment, el percentatge de recollida selectiva a Súria és del 35%, lluny dels nivells que es registren a altres municipis. A la moció aprovada al maig s’expressava la voluntat de «mantenir àrees de contenidors al carrer, millorar-ne els espais i entorns, i reduir-ne el nombre, mentre s’aposta per un sistema de recollida d’alt rendiment». Arran de la posada en marxa del nou sistema de recollida selectiva, queda suspès un acord de l’any 2017 sobre la implantació del porta a porta. L’Ajuntament ha informat que encarregarà a la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener l’elaboració de l’estudi econòmic, la memòria, el reglament del servei i el disseny i la realització de les campanyes necessàries per implementar el nou sistema de contenidors intel·ligents. A diferents municipis del Bages s’han implantat sistemes basats en contenidors intel·ligents o al porta a porta com a mitjans per incrementar el percentatge de recollida selectiva. Fins ara, diversos municipis bagencs han manifestat la voluntat d’implantar contenidors intel·ligents amb control d’accés i identificació d’usuari. El model ja s’aplica a Balsareny, Rajadell ia les urbanitzacions de Sant Fruitós de Bages, que preveu estendre’l a tot el municipi, i hi ha altres poblacions com Sallent que ja han anunciat que ho aplicaran aquest proper any. El nou sistema es basa en uns contenidors amb control daccés i la identificació dels usuaris mitjançant una targeta personalitzada per poder obrir-los el dia que toca. A més, com que cada habitatge disposa de la seva pròpia targeta, es pot tenir un control de qui les ha obert i quan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here