Una arribada de llum i color pel bosc sorprèn Sant Joan

0
165

36 La Cavalcada de Reis a Sant Joan de Vilatorrada, en imatges Jordi Escudé Sa Majestats els Reis d’Orient van sorprendre ahir els nens de Sant Joan amb una arribada entre els arbres del turó del Mas Llobet. Melcior, Gaspar i Baltasar van tenir una càlida rebuda en un entorn màgic de llum i color, i que va ser precedida d’un espectacle amb pastors, follets i minairons, que van invocar Fumera, el patge que des de la xemeneia de Cal Gallifa controla que els nens i nenes del poble facin bondat, perquè guiés a Ses Majestats. I així va ser. Amb els nervis a flor de pell des de feia estona, els nens esperaven amb candeles l’arribada sota el bosquet, i els van poder fer les primeres salutacions mentre es dirigien a peu fins a les carrosses que ja els esperaven sota el Mas per iniciar la cercavila. Anaven precedides pel so d’una batucada que guiaria tota la comitiva (més reduïda que altres vegades) per un itinerari variat en alguns trams perquè va buscar els carrers més amples de la vila, evitant així aglomeracions. Ja ho havia avisat el patge abans de començar, que els Reis s’havien de cuidar perquè «són molt grans». Aquest any no hi va haver caramels, però la comitiva, amb les carrosses dels tres Reis, la del Fumera, la dels àngels, i la del patge van lluir com mai. El punt àlgid va ser al Parc Catalunya, amb el lliurament de claus, focs artificials i el parlament del rei Gaspar, que va prometre molts regals i van desitjar el proper any «poder veure les cares d?il·lusió sota les màscares».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here