El 70% dels pacients ingressats per còvid a l’UCI d’Althaia no estan vacunats o no tenen la pauta completa

0
152

Dels 23 ingressats a l’UCI de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, 16 són pacients de còvid dels quals la majoria o bé no estan vacunats o no tenen la pauta completa. Si parlem estadísticament, aproximadament un 70% dels pacients còvids en aquesta unitat no estan immunitzats, segons informacions del departament de Salut. Actualment, la Fundació Althaia, tal com va avançar aquest diari a principis de setmana, es troba en una situació crítica. Salut ha comunicat aquest divendres que l’UCI de l’hospital està gairebé al 100% de la feina. Hi ha 23 llits de crítics ocupats d’un total de 24. La condició crítica del centre manresà no és cas aïllat. La regió sanitària de la Catalunya Central alerta que el sistema de salut està massa tensat. Els casos de positius a les comarques centrals segueixen a l’alça en una tendència que augmenta. Les últimes 48 hores hi ha hagut 2.938 nous casos positius: 1.336 corresponen a Bages, Berguedà i Solsonès, 1.007 a Osona i 593 a Anoia. Un 51,4% dels tests d’antígens ràpids que es fan sota supervisió del departament de Salut a la regió són positius i la incidència dels darrers 14 dies sobrepassa els 3.000 punts. Per grups d’edat, la incidència és molt alta a les franges d’edat d’entre 18 i 49 anys. Un 51,4% dels tests d’antígens ràpids que es fan sota supervisió del departament de Salut a la regió sanitària de la Catalunya Central són positius Les dades facilitades des de Salut Pública indiquen la important tensió que pateix tot el sistema de salut des de fa molts anys dies: des del Servei de Vigilància epidemiològica, els hospitals, latenció primària i latenció intermèdia. També hi ha una important afectació dels professionals del sistema de salut. Per tot això, la delegada de Salut al territori, Imma Cervós, fa una crida a respectar les mesures vigents. “Desgraciadament la covid continua present. Tots i totes ens trobem en situació de fatiga pandèmica, la societat, els professionals sanitaris amb una elevada càrrega de treball des de fa pràcticament dos anys, però insistim que cal mantenir la guàrdia i fem una flama a valorar el risc en cada situació d’interacció social que ens exposem, encara estem en una situació crítica per la còvida però també per una altra patologia respiratòria pròpia de l’hivern. a 11 municipis de les comarques de l’àmbit d’aquest diari per reduir al màxim la interacció social i el moviment de la ciutadania, per frenar l’ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial al sistema sanitari, entre aquestes mesures també destaca la limitació de les bombolles i que el nombre absolut no superi les 10 persones, tant a l’interior com a l’exterior i tant a l àmbit privat com a l’àmbit públic. mesures preventives bàsiques davant de la covid tals com fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques i de ventilació. Agraïment als professionals del sistema de salut Cervós, un cop finalitzat el període de Nadal, ha volgut expressar el seu agraïment als professionals assistencials que han treballat per segon any consecutiu en un període nadalenc d’alta incidència de la covid. Ha estat un Nadal novament d’alta tensió pel Servei de vigilància epidemiològica i per l’àmbit assistencial amb una gran incidència de casos, amb les UCI plenes i la primària atenent molts ciutadans amb simptomatologia. L’augment de pacients d’UCI obliga a doblar el personal que es necessita per a la vostra atenció. Aquesta situació és comuna a tots els hospitals de la regió que han de fer mans i mànigues en un moment en què la covid també està afectant els professionals. La implicació de latenció intermèdia que ha assumit pacients de perfil sociosanitari ha permès equilibrar la situació complicada. L’atenció primària també pateix l’augment de casos. A Manresa, la instal·lació d’una carpa a prop del CAP Bages ha permès centralitzar els tests d’antígens a un espai fora dels centres d’atenció primària amb una mitjana de 200 tests diaris programats des dels centres. “És important recordar a la ciutadania que la situació assistencial és complicada i demanar-ne la col·laboració”, ha insistit Cervós. 90.000 vacunes en un mes La campanya de vacunació continua activa. Des de la reobertura de punts de vacunació poblacionals a primers de desembre, ja s’han administrat a la regió sanitària central més de 90.000 vacunes, un 10% de les quals són pediàtriques. “La vacuna ha demostrat ser molt eficaç. A hores d’ara tenim entre un 60 o un 70% de les persones ingressades a les UCI dels nostres hospitals sense vacunar”, diu Cervós. “Per tant, segueix sent rellevant demanar cita a la web per administrar-se la vacuna o per a la dosi de reforç en cas que ja sigui un dels col·lectius oberts a rebre-la”. Per ara, ja hi ha oferta de vacunes als punts de vacunació de la regió per als propers dies amb més de la meitat de l’oferta disponible.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here