La muntanya de Montserrat es va empassar Julián: «Potser van anar a fer un ritual i se’ls va anar de les mans»

0
208

A Lilian li va canviar la vida el 7 de gener del 2021. El seu fill, Julián Beltrán, de 22 anys, ja no contestava a les trucades. El mòbil, després ho sabria, donava senyal al costat de la muntanya de Montserrat. Un any després, Lilian Rivera continua buscant el cos del seu fill, que havia arribat a Catalunya el 2018 per intentar guanyar-se la vida com a barber, el seu ofici. «No crec que la muntanya se l’empassi», explica a Cas Obert, el canal de recerca i successos de Premsa Ibérica. Festa il·legal El febrer de l’any passat, i malgrat les restriccions del coronavirus, Lilian Rivera va deixar Colòmbia i va vèncer la burocràcia a la recerca del fill a Barcelona. Ho segueix fent, instal·lada a casa de l’exparella de Julián i netejant cases a la capital catalana per poder subsistir. Ha recorregut desenes de vegades el camí que va fins al parc de Montserrat des del xalet del Bruc on el seu fill va anar a una festa il·legal la darrera nit que el van veure viu. Al principi, el van acompanyar patrulles dels Mossos d’Esquadra, bombers, unitats canines i, fins i tot, un helicòpter. Ni rastre de Julián. La seva jaqueta, això sí, es va quedar al xalet de la festa. Ara la guarda la mare. Nou testimonis La investigació va determinar que Julián va anar a la festa amb un altre amic. Allà hi havia discjòquei, música electrònica i també drogues. El seu amic se’n va anar i Julián es va quedar al xalet amb nou persones més. A l’alba, segons el testimoni d’aquests joves, Julián els va anunciar que la muntanya de Montserrat «el deia» i li deia que ell era «l’escollit». Tots van assegurar que Julià se’n va anar sol, caminant, mentre ells van esmorzar a la casa i es van ficar al llit després d’haver passat tota la nit de festa. Últim senyal Aquella tarda, a les 15.25, el seu mòbil va emetre el darrer senyal, dins del parc natural de Montserrat, «molt a prop d’on és la Verge», assegura la mare. «Vam anar a aquesta zona i no hi havia res estrany, és molt difícil tenir-hi un accident. Són camins bons i transitats, ben senyalitzats, passa gent caminant i amb bicicleta. Si et venguin els ulls i et deixen allà és fàcil tornar-hi. Si hagués tingut un accident o hagués caigut, ho hauríem trobat», afirma la dona. Una amiga de Julián va aportar una pista a la mare i després als Mossos. Va explicar que el 8 de gener passat, durant una altra festa il·legal de joves, aquesta vegada en un pis de Barcelona, ​​ella va preguntar per l’absència del noi i li van respondre: «El teu amic ha fet un viatge astral, ja és mort». Quan ella va insistir, li van dir: «L’ànima de Julià ja no és en aquesta Terra, no preguntis més. El que busca troba, i al carrer hi ha murs». La mare de Julián demana ajuda a experts en muntanya per tornar a buscar el cos del seu fill EPC Cerimònia La mare assegura que els Mossos van prendre declaració a aquestes persones i van descartar la seva implicació en la desaparició del seu fill. Creu que, «potser tots van anar a la muntanya per fer algun ritu, alguna cerimònia, potser amb drogues i se’ls va anar de les mans». No creu que el seu fill s’endinsés a la muntanya sol i sense abric aquell matí. Lilian Rivera segueix a Barcelona, ​​no sap fins quan. Des de fa setmanes intenta aconseguir persones «expertes a la muntanya de Montserrat» i al rastreig de persones que l’ajudin a tornar a buscar el cos del seu fill. Ella sap que l’ànima de Julià es va quedar allà per sempre. Lilian, mare de Julián, amb la jaqueta que portava el noi abans de la desaparició EPC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here