Un govern ‘central’ de cares noves

0
15

El Govern de la Generalitat ha dut a terme una remodelació pràcticament completa dels seus representants a la delegació de la Catalunya Central. Amb pràcticament el 90% de directors territorials (els dels departaments que ja tenien) renovats, i només un de pendent, el canvi de cares és pràcticament complet. L’única excepció, i encara amb un matís, és la d’Antoni Massegú, que ja va acabar formant part de l’estructura del mandat anterior, encara que aleshores era director dels serveis territorials del departament de Presidència, i ara ho és del de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori. Massegú va ser, precisament, el primer dels representants territorials de la Catalunya Central nomenat aquest mandat, just després de la delegada territorial, Rosa Vestit, de Junts, que va assumir oficialment el càrrec el 18 de juny, en un acte al Palau Firal de Manresa, en substitució de la republicana Alba Camps, en un intercanvi de colors de partit. De fet, quan a mitjans de maig es va subscriure el pacte de Govern de la Generalitat entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, al document es detallava a quin color corresponia el lideratge de cadascuna de les delegacions, i en el cas de la de la Catalunya Central es va deixar en mans de Junts, que és qui té la delegada territorial a la persona de Rosa Vestit. A banda de la delegada i dels serveis de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori, hi ha vuit departaments més que ja tenen nomenat el seu nou representant territorial a la Catalunya Central, i un que es preveu que es rellevi els propers dies (el de ‘ Interior, que actualment representa Eduard Freixedes, però que ha de tenir substitut aquest començament d’any). Queda pendent de tindre representant territorial un departament de nova creació, el d’Igualtat i Feminismes. Els càrrecs de la Delegació Noemí Badrenas Altres departaments, com el d’Economia i Hisenda o el d’Acció Exterior, no tenen un delegat territorial, sinó que la delegació en conjunt actua com a serveis territorials. La Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central engloba 144 municipis, amb els del Bages (30), el Berguedà (31), el Moianès (10), Osona (50), el Solsonès (15) i la part nord d’Anoia (8).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here