La Diputació analitza com estabilitzar un talús de la carretera B-423, a Súria

0
130

Imatge general del talús | DIBA La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi d’alternatives per estabilitzar un talús situat entre els punts quilomètrics 0,660 i 0,750 de la carretera B-423, a Súria. La feina té com a objectiu evitar futurs despreniments i garantir l’estabilitat del terreny, amb uns costos previstos de 270.013 euros. L´estudi conclou que la problemàtica del talús és conseqüència de l´erosió i no presenta problemes d´estabilitat. Per aconseguir estabilitzar el talús es proposen dues alternatives. La primera consisteix a efectuar el revestiment del talús amb formigó projectat sobre una malla de triple torsió ancorada amb bolons. Per tal de reduir l’impacte visual del formigó, es proposa dotar el revestiment d’una coloració amb òxid de ferro. Aquesta alternativa permetria executar una vorera al peu del talús. La segona té com a objectiu evitar la visualització de la contenció de materials solts que representa l’estesa d’una malla i la protecció posterior amb formigó projectat, per la qual cosa es proposa la construcció d’un mur de gabions. Per sobre aquest mur s’estendria un farciment de terres que adoptaria un talús rectificat, però fortament inclinat. Aquest nou talús de terres es fixaria amb una geomalla sobre la qual es fixarien espècies vegetals enfiladisses.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here