Mura i l’emotiva història de Casimira, la seva àvia centenària, atrapen l’audiència de TV3

0
244

La nova temporada d’El Foraster va arrencar aquest dilluns al Bages, a Mura, l’episodi del qual va atrapar l’audiència, amb 748.000 espectadors que el van sintonitzar en algun moment, gràcies a històries commovedores com la de Casimira, una dona de 104 anys (ara ja 105) que va perdre l’amor de la seva vida per culpa de la Guerra Civil i que des de llavors no ha volgut tornar a aparellar-se. El programa de TV3 presentat per Quim Masferrer va ser el tercer espai més vist del dia a Catalunya, només superat pel TN tarda i el TN migdia, va fer una quota de pantalla del 23% i, a més, a les xarxes va arrencar una munió de comentaris, especialment dedicats a Casimira Vallbé Puig i la seva història A #MuraTV3, hem trobat la persona gran que hem conegut mai des que fem el programa 💚 Ella és la Casimira, i amb els seus 104 anys manté la salut de ferro i la rialla dolça, malgrat el record d’un amor de joventut esquinçat per la guerra. 3) 10 de gener de 2022 Asseguts en un banc de pedra de Mura, Masferrer va conversar uns minuts a aquesta veïna del poble plena de vitalitat malgrat la seva edat. El seu secret, tal com va descobrir el presentador, és que només es pren “una pastilla al dia” i menja poc. Segons el programa, es tracta de l’entrevistada de més edat que fins ara ha passat per davant de les càmeres del Foraster. Però el moment més emotiu va ser quan Vallbé va recordar l?únic amor de la seva vida. Un noi que va morir a la guerra quan tots dos tenien 19 anys. Ho va veure a marxar i ja no va saber mai més, ni el lloc on està enterrat. “Era massa jove, pobre”, s’ha lamentat. Mura, els seus carrers i els seus veïns van lluir a la petita pantalla. Masferrer també va entrevistar Enric, un muratà que ha viatjat per tot arreu sense saber idiomes, però fent-se entendre a força de gestos; un grup d’amics que han creat la versió local del Monopoly, Murapoly; i la propietària d’una botiga, la Roser, que es va veure obligada a baixar la persiana del seu negoci, el Celler, per culpa del confinament. Teniu un viatge previst i no acabeu de dominar l’idioma? Cap problema! Enric té diversos consells per fer-los entendre a tot el món 🌎 #MuraTV3 pic.twitter.com/NglOTpqvz0— El Foraster (@elforasterTV3) la Balma, una estirp de més de 20 generacions, fer ràpel amb un amfitrió sorpresa, el periodista i presentador del 3/24, Esteve Soler, i descobrir les aspiracions esportives del jove Carles Horrillo, format al Beisbol Club Manresa, que ha aconseguit una beca a una universitat dels Estats Units. Després de l’emissió del programa de Mura es va remetre el que va tenir Llívia com a protagonista, amb una quota del 15,8% i 215.000 espectadors, i també líder de la franja. “A Mura he conegut gent aventurera, oberta al món i que cuida i estima el seu fort. He descobert gent que viu la vida com una aventura, un futur prometedor i un passat ple d’història. Moltes gràcies Mura”, piu Masferrer a Twitter. A continuació recollim el seu missatge i altres tuits dedicats al programa i accessibles a través del hastag #MuraTv3 A Mura he conegut gent aventurera, oberta al món i que cuida i estima el seu. He descobert gent que viu la vida com una aventura, un futur prometedor i un passat d’història ple. Moltes gràcies Mura 🧡#MuraTV3 #ElForasterTV3— Quim Masferrer (@QuimMasferrer) enamorat de la Sra. Casimira!— Pilu Lleida (@PiluLleida) 10 de gener de 2022 Només per a Casimira ja val la pena tota la temporada del Foraster que arrenca avui!ENORME!#MuraTV3— Ferran Aixalà (@loferranaixala) , memòria, justícia i reparació.❤️ #MuraTV3 pic.twitter.com/cL9zLuM4xj— Joan Mangues (@jmangues) 10 de gener de 2022 La història de la Casimira… 🥲#MuraTV3— Eduard Font (@Eduard_Font) 10 de gener de 2022 Casimira, Catalunya t’estima ‍🩹— Pol Batalla⚡️ (@pol_batalla) 10 de gener de 2022 @QuimMasferrer arriba a Mura pel Coll d’Estenalles. És com ho ha de fer. Tots. Feu el favor. Deixeu de col·lapsar Rocafort, coi.#muratv3— (G)roc Casagran (@roccasagran)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here