Veïns de Sant Vicenç inicien una recollida de signatures per demanar a l’Ajuntament més protecció als carrers

0
199

Un grup de veïns de Sant Vicenç de Castellet ha iniciat una campanya de recollida de signatures amb l’objectiu de demanar al consistori més seguretat i protecció als carrers. “Hem arribat a una situació crítica de vandalisme, inseguretat ciutadana, llocs de treball i furts”. Així definia el portaveu de la iniciativa, Daniel Díaz Esculies, com se senten molts veïns de Sant Vicenç pel que fa a la seguretat ciutadana al municipi del sud del Bages durant els darrers anys. L’escrit de la recollida de firmes que s’ha engegat avui mateix assegura que a Sant Vicenç es viu “un clima d’inseguretat” i que “els veïns i veïnes tenim por de transitar pels carrers”. Per aquest motiu reclamen a l’Ajuntament un canvi en la direcció política de la Policia Local “per dotar-la dels mitjans humans i materials necessaris per poder realitzar amb eficiència la seva tasca de protecció del veïnat”. És la segona vegada que s’organitza una recollida de signatures per reclamar més seguretat al municipi. L’any passat se’n va lliurar una al consistori amb més de 1.800 firmes.

Sant Vicenç desallotja dos pisos ocupats, un d’ells conflictiu Els impulsors de la nova recollida expliquen que han mantingut diverses reunions amb el govern de Sant Vicenç, format per ERC, PSC i Sant Vicenç en Comú, però que mai no els han donat cap solució. D’altra banda, apunten a l’oposició, Junts, i critiquen la immobilització. En aquest sentit diuen que es tracta d’un problema de poble, no de partits i treuen responsabilitat a les forces de seguretat, ja que asseguren que fan allò que poden tenir en compte els seus recursos. Entre els problemes d’inseguretat detectats detallen nombrosos furts, especialment persones grans, vandalisme i també posen el focus en les ocupacions. En aquest sentit asseguren que hi ha diversos pisos ocupats que són conflictius i lamenten que sigui una pràctica estesa al municipi. Algun dels veïns critica que el consistori els faciliti la llum i l’aigua ja que assegura que així afavoreix la feina. Ho reflecteixen assegurant que hi ha algun habitatge que han tingut cinc generacions d’okupes. Els veïns també denuncien la sensació d’inseguretat que es genera, de manera accentuada, a les estacions de tren tant de Renfe com de FFCC, on s’han comès nombrosos furts. Relacionat amb l’ocupació, l’Ajuntament de Sant Vicenç informa que aquest cap de setmana s’han desallotjat dos pisos ocupats del carrer Eduardo Peña, un conflictiu. En concret, s’ha actuat al bloc del número 27. El consistori assegura que les ocupacions s’han reduït els últims mesos i especialment les conflictives. Actualment, l’Ajuntament té enregistrats 40 pisos en situació irregular i apunta que la gran majoria són per situacions socioeconòmiques. Fa un any hi haurà unes vuitanta. En aquest sentit l’Ajuntament de Sant Vicenç fa una crida a les administracions “perquè atorguin més recursos i competències als ajuntaments per poder gestionar les ocupacions en un context en què moltes famílies que no tenen un sostre digne busquen un habitatge”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here