Gairebé un terç de les residències de la Regió Central tenen brots actius de còvid

0
163

La incidència de la covid a les residències de la Regió Central continua l’escalada. Si fa una setmana eren la meitat les que tenien algun positiu de coronavirus, a l’últim balanç, fet públic aquest dimecres, ja són pràcticament dos de cada tres. En concret, hi ha casos registrats a 61 centres d’un total de 96 ubicats en aquesta demarcació. I d’aquestes afectades, gairebé la meitat (29) es troben amb la qualificació vermella, és a dir, amb casos actius de Covid-19, aparició de nous casos i brots en investigació. Les altres 32 estan classificades en color taronja, és a dir, presenten casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una sectorització correcta i aïllament d’espais de la residència. Per tant, a la Regió Central són 35 (el 36%) les que es troben en color verd, això és sense cap cas de còvid-19.

Quanta estona he d’estar amb un positiu per contagiar-me de còvid? Al conjunt de Catalunya, un total de 373 centres residencials de serveis socials tenen algun cas actiu de còvid-19 entre les persones residents. En concret, 283 residències de gent gran, 44 centres de persones amb discapacitat, 8 centres residencials de salut mental, i 38 centres del grup d’altres tipus de recursos residencials, com ara centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d’altres. Hi ha 1.618 persones residents que són casos confirmats de còvid-19 (el 2,7% del total). Al llarg de la darrera setmana, hi ha hagut 25 defuncions per còvid-19, mentre que hi ha hagut 80 ingressos hospitalaris de persones residents. Pel que fa als professionals, 2.080 han donat positiu (4,4% del total) en els darrers 14 dies; hi ha 4 persones treballadores ingressades. Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, entre els usuaris hi ha 1.382 casos actius (el 2,8% dels residents) en 283 residències i 1.720 professionals afectats (4,6% del total). Al conjunt de Catalunya, un total de 373 centres tenen algun cas actiu de còvid-19 entre les persones residents Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 126 casos actius de còvid-19 entre els residents (1,9%), i 320 professionals afectats (4,4% respecte al total). Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha 18 casos actius entre els residents, i 33 professionals afectats. Vacunacions i cribratges El 97,5% de les persones que viuen a centres residencials estan vacunades amb la primera dosi i el 96,9% tenen la pauta completa. El 95,3% de les persones que viuen en residències de gent gran ja han rebut la dosi de reforç. Pel que fa als treballadors i treballadores, el 92,7% va rebre la primera dosi i el 92,2%, la pauta completa. La darrera setmana, del 2 al 8 de gener, s’han fet 24.747 proves PCR i 4.369 tests d’antígens a les persones que viuen a les residències de Catalunya. Un 5,51% de les proves realitzades han resultat positives. Als professionals se’ls han fet 19.789 PCR i 3.913 tests d’antígens, amb un percentatge de positivitat del 5,5%. La positivitat a la població general és de 29,47%. A data de 12 de gener, del total de 1.023 residències de gent gran de Catalunya, hi ha 185 centres (el 18,08%) que estan en color vermell, és a dir, amb casos actius de còvid-19, aparició de nous casos i brots en investigació. Per contra, 537 centres (el 52,49%) es troben en color verd, és a dir, sense cas de còvid-19. La resta de centres, 301 (29,42%), es classifiquen amb color taronja, és a dir, presenten casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una sectorització correcta i aïllament d’espais de la residència.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here