La Generalitat reconeix les iniciatives a favor de la sostenibilitat de tres col·legis de Súria

0
145

Les escoles Francesc Macià, FEDAC Sagrat Cor de Jesús, i Salipota, les tres de Súria, han estat distingides amb el Premi Escoles Verdes 2021 de la Generalitat, amb què reconeix iniciatives exemplars d’educació per a la sostenibilitat. En concret, aquests tres centres han destacat a la categoria de treball en xarxa realitzat conjuntament amb altres agents del territori en la millora ambiental de les pròpies escoles i l’entorn, i el reconeixement s’ha realitzat aquest dimecres amb un acte telemàtic a causa de la pandèmia, a càrrec de la consellera d´Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa jordà; i del conseller dEducació, Josep González-Cambray. A banda de les tres escoles surienques, els guardons d’aquest any també han estat per a l’escola l’Olivera de Cambrils a la categoria de trajectòria de millora contínua en el procés d’ambientalització integral del centre; i per a l’escola Vedruna de Sant Sadurní d’Anoia, a la categoria d’actuació singular dins o fora del centre, amb la iniciativa Educació Vital. A banda del lliurament de premis, també s’ha lliurat el distintiu d’Escola Verda a 23 nous centres, de manera que ja són 859 que el tenen a tot Catalunya, 702 dins de la Xarxa d’Escoles Verdes i 157 a les xarxes locals de la Xarxa d’escoles per a la sostenibilitat de Catalunya. En el transcurs de l’acte, la consellera Jordà ha afirmat que “la tan desitjada transició de Catalunya cap al desenvolupament sostenible comença precisament a les escoles i en l’àmbit local, perquè és a les escoles on comencen a educar-se les generacions futures, on es capaciten i s’apoderen els infants i joves, i perquè és a l’àmbit local on el valor exemplificador de les comunitats escolars que participen al Programa Escoles Verdes assoleix visibilitat social i es converteix en un referent per a tots.” Per la seva banda, el conseller de Educació ha remarcat que “està a l’escola i és gràcies a la tasca dels mestres que els nens adquiriran des de ben petits aquest compromís de respecte per la terra. És gràcies a la seva tasca que els nois i noies prendran consciència que cada gest, cada decisió que prenem al dia a dia, té un impacte social i un impacte al planeta. Perquè l’educació per a la sostenibilitat és compromís personal i solidaritat amb l’entorn, és actuar per al bé comú”. El Programa Escoles Verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguen la finalitat d’afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here