El Museu de la vinya i el vi de Sant Fruitós rep 1.550 visitants en els primers dotze mesos de funcionament

0
128

El 3 de juliol del 2020, el Museu de la memòria de la vinya i el vi va obrir portes en el marc de la Festa Major d’estiu de Sant Fruitós de Bages. A causa de la pandèmia va haver de tancar temporalment a l’octubre del mateix any i des del mes de març passat no ha interromput la seva activitat arribant al gener als 12 mesos d’obertura. Durant aquest període, un total de 1550 persones han visitat aquest nou equipament que ha esdevingut un nou pol de cultura al municipi. Els visitants han pogut gaudir amb les exposicions “Aigua i memòria de la Sèquia”, per conèixer aquest element primordial per al desenvolupament de la comarca, “Tota piedra fa paret” per fer valer el llegat de la pedra seca al territori, “L ‘art de l’arc”, una mostra d’artesania del santfruitosenc Àngel Oliveras i “Per no perdre el temps”, una recopilació dels principals calendaris tradicionals. Durant aquest període s’han organitzat nombroses activitats tant per a públic adult com per a familiar. Cal destacar, entre les propostes realitzades, el Vi de lletres suculent amb Josep Perdals i Anna Castillo, la proposta Vinestar que combinava el món del vi amb el benestar emocional, l’espectacle de dansa contemporània Empelt o la proposta musical de Musics on cycles. Pel que fa a les propostes per a públic familiar, els més petits han après a construir una barraca de pedra seca, fer un calendari tradicional, disparar un arc o plantar una albergínia blanca, entre altres activitats. Cal destacar que aquests primers dotze mesos en funcionament, el Museu s’ha adherit a la Ruta del Vi del Bages ia la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i ha ampliat el fons d’objectes que custòdia així com també ha iniciat el procés de catalogació. Des del Museu es continuarà treballant per fer arribar el món de la vinya i el vi a tots els públics amb noves propostes i activitats. L’equipament és obert al públic els dijous de 5 a 7 del vespre, els dissabtes de 10 del matí a 2 del migdia i els diumenges de 11 del matí a 1 del migdia. En cas de voler fer una visita fora d’aquest horari cal contactar per correu electrònic a sfb.museu@santfruitos.cat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here