Educació ha nomenat en tres dies 217 docents per cobrir baixes a la regió central

0
69

El departament d’Educació ha nomenat des de l’inici (dilluns passat) d’aquest segon trimestre un total de 217 docents, de forma extraordinària, per cobrir baixes als centres educatius de la regió central, davant de l’allau de baixes estan produint com a conseqüència de la detecció de positius de còvid dins i fora de les aules i el compliment de les quarantenes. Ahir se’n van destinar 28, que s’afegien als 153 nomenats dimarts, als 36 de dimecres. Al conjunt de Catalunya, durant aquesta setmana s’han realitzat 2.777 nomenats de caràcter extraordinari, que segons el departament permetran cobrir totes les baixes iguals o superiors a 5 dies (fins ara es cobrien les de 7 o més dies de durada) . Fonts de la conselleria també van informar que, «a més, els propers dies, si cal, es poden fer nomenaments excepcionals d’urgència per si hi ha centres amb més de 3 baixes inferiors a 5 dies». I que també per minimitzar les possibles baixes de professorat, hi haurà nomenaments telemàtics cada dia durant aquesta setmana i la propera. Ahir, segons les dades registrades al portal Traçacovid (d’incidència de la pandèmia a les escoles), a tota l’àrea d’influència de Regió7 només hi havia un grup confinat (a l’escola bressol La Baldufa d’Avià, al Berguedà). De fet, al conjunt de Catalunya només n’hi havia un altre, en un centre de la Bisbal d’Empordà. Cal tenir present que aquests registres tan baixos, en un context creixent de positius, vénen motivats en gran part pels nous protocols implantats, que fan necessari un nombre més gran de casos perquè s’acabi decretant quarantenes de classes. Així, per exemple, encara que ahir a les escoles del Bages no hi havia ni un sol grup confinat, entre tots els centres constaven 1.455 persones en quarantena i un registre de 1.335 positius en els darrers 10 dies. A les aules del Berguedà hi havia 340 persones confinades, a les del Moianès 89 ia les del Solsonès, 95. Precisament, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, es va reunir ahir al matí amb les adreces de tots els centres educatius catalans al començament del segon trimestre escolar. Una trobada telemàtica que va convocar més de 5.000 adreces de centres de les diferents etapes educatives. Durant la reunió es van exposar els principals canvis en els protocols de gestió de casos als centres educatius. Cambray va agrair als equips directius la feina feta recordant que aquest és el tercer curs consecutiu en pandèmia. D’altra banda, representants de les escoles concertades de Catalunya van exposar ahir que, si bé no estan trobant d’entrada problemes per cobrir les baixes que la covid està provocant en el seu personal docent, sí que han detectat que hi ha substituts que si són anomenats pel departament d’Educació per cobrir una baixa a l’escola pública, marxen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here