El govern de Sallent manté que el canvi urbanístic al Cogulló ha de portar un nou pla de restauració

0
135

El govern de Sallent, format pel grup municipal d’ERC, manté que la proposta d’ICL d’instal·lar un camp fotovoltaic al vessant sud de la runa del Cogulló és un projecte que pot ser positiu pel que suposa aposta per les energies renovables aprofitant un terreny erm, però que és clau que la modificació urbanística que la Generalitat té en tràmit perquè això pugui ser possible inclogui un nou pla de restauració del dipòsit, que defineixi molt clarament com es farien compatibles ambdues activitats: el camp solar i la retirada progressiva de la muntanya salina. Aquesta posició la va exposar l’alcalde sallentí, Oriol Ribalta, al ple municipal celebrat dimecres a la nit, al final del qual (al torn de precs i preguntes) el portaveu de Fem Poble, Guillem Cabra, va demanar quina informació disposava executiu sobre el procés de modificació urbanística, i quin pronunciament havia fet fins ara l’executiu local davant de la Generalitat en relació amb aquesta tramitació. La resposta de Ribalta va ser que en aquests moments no disposaven de nova informació, més enllà que «sabem que està en fase de modificació el Pla Director Urbanístic de la Minera, que no només afecta Sallent. Quan tiri endavant, l’Ajuntament tindrà dret a fer al·legacions i en parlarem». En aquest punt, Ribalta va dir que el posicionament del seu equip de govern en relació amb aquest tema «ho hem fet diverses vegades», i que passa per no estar al marge de contribuir a la transició energètica. «I en aquest context, tenim aquest projecte d’ICL sobre la taula, que és cert que ens genera molts dubtes i incerteses, però també veiem una oportunitat de poder realitzar una instal·lació per generar molta energia en un sòl que actualment és erm i no té ús [el del vessant sud del runam], que ja genera un impacte visual i ambiental. I que, per tant, veiem l’oportunitat de poder fer aquesta instal·lació». Tot i això, l’alcalde sallentí va reiterar que, perquè puguin analitzar aquest projecte amb receptivitat, són necessaris «dos condicionants essencials: que vagi de la mà d’un pla de restauració realista i que doni compliment a la sentència que així l’obliga i deixi clar com es compatibilitzaran en el temps les dues activitats; i que, per altra banda, es concreti que en pot sortir beneficiat el municipi de Sallent». El portaveu de Fem Poble va insistir a demanar quin posicionament ha exercit el govern davant la tramitació de la modificació del PDU de la Mineria, i va requerir que es faci prevaler el pla urbanístic de Sallent. Ribalta va insistir que quan es culmini el tràmit que està fent ara Urbanisme s’obrirà un període d’al·legacions, i que “en el moment que a l’Ajuntament li toqui actuar, ho farà i s’asseurà amb els grups per debatre’l i consensuar-lo”. Tant Fem Poble com Junts per Sallent (tots dos a l’oposició) van retreure a l’executiu d’ERC que, després de gairebé tres anys de mandat, «encara no s’hagi convocat mai el Consell Municipal de Medi Ambient» . David Saldoni, de Junts, també va criticar que l?equip de govern «no tingui cap informació nova de la tramitació urbanística. La informació no només ha d’arribar, cal anar a buscar».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here