Santpedor iniciarà aquest any l’ampliació del pavelló per resoldre la necessitat d’espai

0
123

L’ampliació i reforma del pavelló Rafa Martínez de Santpedor, que ja estava prevista als pressupostos de l’any passat, ha fet un pas més perquè es pugui començar a gestar aquest any amb l’objectiu que estigui acabat de cara a la temporada 2023-2024 . El darrer ple ordinari de lAjuntament va donar llum verda a la convocatòria per a la licitació dels treballs, que han de resoldre la necessitat despai per a lactivitat esportiva dels clubs del municipi. Després de l’aprovació del projecte definitiu, que es va fer a principis de l’any passat, un cop es liciti ja es podran començar els treballs, possiblement en aquest primer trimestre de l’any, que suposaran la construcció d’una segona pista per guanyar més espai i aconseguir més funcionalitat de les instal·lacions. En concret, les obres consistiran a ampliar l’equipament actual amb una segona pista annexa, que permetrà doblegar la capacitat actual de la instal·lació. I és que el pavelló tal com ara ha quedat petit per acollir l’activitat esportiva, sobretot entre setmana, de les entitats que fan ús continuadament per a la pràctica de bàsquet, handbol, futbol sala i voleibol. El regidor d?Esports de l?Ajuntament de Santpedor, Agustí Comas, explica que l?ampliació del pavelló «és una necessitat de fa temps per la falta d?espai, i ara la podrem desencallar». Segons Comas, la previsió és que, quan comencin els treballs, «se segueixi fent l’activitat habitual amb normalitat i pugui conviure amb les obres». Els treballs d?ampliació del pavelló, que tenen un pressupost d?1,4 milions d?euros, preveuen 3 pistes transversals per albergar els esports que es practiquen, a banda de la pista central gran. Així, amb la reforma prevista es passarà a disposar d’una instal·lació que tindrà en conjunt una superfície de 3.400 metres quadrats. L’ampliació contempla també, com a novetat, una sala tatami, que permetrà acollir la creixent activitat de judo que hi ha darrerament. D’altra banda, el projecte també inclou realitzar millores en el sistema de climatització per a la millora de l’eficiència energètica del pavelló en la seva totalitat. Els treballs es preveuen fer en una sola fase i consistiran en la fonamentació i la construcció de l’estructura, els revestiments i els acabats. Els prop de 1.500 metres quadrats de nova construcció es destinaran a una segona pista que es podrà utilitzar de manera transversal per a la pràctica esportiva de diferents disciplines. L’ampliació del pavelló és una de les inversions que ja figuraven al pressupost de Santpedor de 2021 però que s’executarà en aquest exercici. Un cop s’adjudiquin les obres, els treballs ja es podran iniciar. Tenint en compte que el termini d’execució és de 13 mesos, l’objectiu és que les noves instal·lacions “podin funcionar a ple rendiment” de cara a la temporada 2023-2024, diu Comas. Recentment, també s’han realitzat algunes millores en aquest mateix equipament esportiu, com ara la instal·lació d’un nou marcador i el canvi de la megafonia, i es veuran completades amb la nova intervenció prevista.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here