Les farmàcies estan a l’expectativa de quan rebran nous tests per a l’alumnat

0
311

Les farmàcies de la Catalunya Central que fan testos per a la comunitat escolar ahir encara les feien amb la incertesa de fins quan podran aguantar amb l’estoc que encara tenien i també amb la incògnita de quan els arribaran els nous. A la farmàcia Ros Simats, del passeig de Pere III de Manresa, ahir encara van donar 25 números al matí i 25 més a primera hora de la tarda perquè els membres de la comunitat educativa es poguessin fer test. Tot i això, estaven a l’expectativa de veure quan els arribarien nous, amb el dubte de si tindrien o no per avui. La situació era semblant a la farmàcia Trapé, on ahir al matí encara tenien testos per a escolars gràcies a la previsió que havien fet, però asseguraven que de moment no els arribaven de nous. A la farmàcia Boixareu, d’Artés, ahir al matí explicaven que havien fet els últims 39 testos que els quedaven i estaven esperant rebre’n de nous entre avui a la tarda o demà. En canvi, també al Bages, a la farmàcia Rosado de Navarcles ia la farmàcia Riera de Navàs, explicaven que encara tenien testos per poder fer les proves. En el cas de Berga, des de la farmàcia Saz, on donaven cita prèvia per fer els tests a escolars, explicaven que ja tenien gairebé totes les hores cobertes i asseguraven que «hem fet molts més tests dels que pensàvem». Quant al material confiaven que els arribarien per poder continuar fent testos. A la farmàcia Serra de Gironella, ahir a la tarda, encara els quedaven testos i estaven esperant veure quants feien. A Solsona, el farmacèutic Antoni Boix explicava ahir que a la farmàcia estaven «desbordats» per fer testos a la comunitat educativa, amb cues fora de l?establiment. Assegurava també que «estem mirant de si ens en poden portar uns quants aquesta setmana». Quan en una aula hi ha un positiu, els alumnes tenen quatre dies per fer-se un test d’antígens subvencionat en una farmàcia. Les oficines de farmàcia que realitzen aquests tests són les que estan adherides al sistema de tests d’antígens ràpids (TAR). En l’àmbit de Regió7 hi ha gairebé un centenar de farmàcies que estan adherides ia més de realitzar aquests tests finançats per a la comunitat educativa, en aquests establiments també es pot fer la notificació, via telefònica dels positius en els tests d’antígens que es venen a les mateixes farmàcies i que es poden fer a casa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here