La covid obliga a confinar la guarderia Pam i Pipa de Santpedor

0
38

Els contagis per còvid han obligat a confinar totalment l’escola bressol privada Pam i Pipa de Santpedor, segons consta en les últimes dades fetes públiques aquest dimecres pel departament de Salut a través del portal Traçacovid. Això afecta 24 persones, entre docents i alumnes matriculats en aquest centre, agrupats en un únic grup classe, i que ara hauran de fer la quarantena a casa. És el tercer centre escolar de la comarca que s’ha de confinar del tot des que va començar la pandèmia. El primer cas es va donar fa un any, quan va haver de tancar l’escola Coll de Gossem de Castellfollit del Boix, i el desembre passat ho va haver de fer la guarderia Bressolvent de Manresa, amb dos grups. La situació actual ha portat a un tercer tancament, però l’afectació al conjunt de la comarca és menor que en altres moments, tenint en compte que, a banda d’aquest cas, hi ha un sol grup confinat, de 120 alumnes, a l’escola Serra i Húnter de Manresa. Actualment hi ha mitja dotzena de centres a tot Catalunya que es troben totalment confinats per la pandèmia, i es dóna el cas que els sis són escoles bressol. A banda dels de Santpedor, s’hi afegeixen les 14 persones d’un sol grup de l’escola de Tuixén, a l’Alt Urgell; 7 més també d’un únic grup de la guarderia La Mainada de Menàrguens, a la Noguera; tres grups amb un total de 25 persones de la guarderia privada Mafalda de Reus; 23 de la llar La Falguereta de Fogars de la Selva, d’un únic grup; i 31, també d’un sol grup, de la llar privada Casamada de Castellar del Vallès. L’evolució de la pandèmia i el fet que ara el confinament es doni a partir dels 5 alumnes positius o quan els contagis afectin el 20% del grup, deixa avui dia aquests 6 centres confinats a tot Catalunya, que suposen el 12 % dels 5.108 que hi ha en total, mentre que s’han hagut de quedar a casa 158 grups dels 72.000 que hi ha al conjunt de centres del territori, i que tan sols suposen el 0,22 % del total.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here