Navarcles posa en servei el nou CAP després de 20 anys

0
64

Gairebé 20 anys després que se’n comencés a parlar, Navarcles ja disposa d’un nou centre d’atenció primària. Finalment, el nou equipament, que s’havia anat demorant pels desacords polítics sobre la seva ubicació, va obrir les portes ahir al matí. El centre, que està situat en un edifici de nova construcció a l’avinguda de Lluís Companys, dóna servei als municipis de Navarcles, Mura i Talamanca. Encara que dilluns ja es van atendre urgències, els usuaris van poder estrenar ahir les noves instal·lacions del CAP, que ja funcionen a ple rendiment. La primera jornada va tenir una afluència dusuaris considerable derivada, sobretot, de les proves relacionades amb la Covid-19. El nou equipament, que es va estrenar en plena sisena onada de la pandèmia, ocupa 1.000 metres quadrats distribuïts en una única planta. L’entrada en servei del nou equipament suposa un canvi molt significatiu per a la població en comparació amb l’antic ambulatori, ja que és un edifici molt més ampli, amb molta lluminositat i més consultes i despatxos. El CAP que tenia el municipi, que era de mitjans dels 80, havia quedat petit, cosa que feia necessari el nou equipament. La construcció del centre ha suposat una inversió de 2,8 milions d?euros finançats pel CatSalut. Els treballs van començar a mitjans del 2020 en uns terrenys situats a l’avinguda de Lluís Companys, que l’Ajuntament de Navarcles va cedir a la Generalitat. L´edifici, que consta d´una sola planta, inclou una vintena de consultes. En concret, n’hi ha tres de medicina general, tres més d’infermeria i una de pediatria i també disposa d’una àrea d’atenció no programada o d’urgències amb dos boxs polivalents i una sala de tractaments d’emergència i observació. Completa el servei una consulta de llevadora i espais polivalents per oferir el servei d’odontologia i una aula d’educació sanitària. El nou CAP s?ha estrenat després de gairebé 20 anys que es comencés a parlar de la renovació del centre d?atenció primària del municipi. El 2003, el consistori, llavors governat per CiU, apostava per ampliar les dependències que hi havia, però el 2006 es va decantar per fer-ho en uns terrenys al carrer de Pau Claris. Com que s’havien de desenvolupar urbanísticament, el 2007 el PSC va canviar aquella opció per un espai a l’antiga Dresca, que tampoc no va prosperar. Els desacords polítics sobre el lloc on ubicar-lo van endarrerir el projecte, que finalment ja és una realitat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here