Sant Fruitós instal·la dos nous sistemes sonors per a persones invidents a creus

0
110

L’Ajuntament de Sant Fruitós ha posat en marxa dos nous sistemes de sonorització en semàfors del nucli urbà, tots dos situats a la travessera de la Carretera de Vic, per donar més seguretat a persones invidents. Aquest sistema, anomenat Passblue, s’activa mitjançant el Bluetooth de qualsevol smartphone o mitjançant un comandament a distància específic. Quan l’usuari o usuària s’acosta al punt instal·lat, s’activa un sistema sonor. En aquest moment el sistema emet un so determinat per indicar si es troba en verd, i es pot creuar, o es troba en color vermell. També emet un senyal determinat per indicar que el semàfor està en verd però que ben aviat canviarà a color vermell. Sant Fruitós de Bages amb la instal·lació d’aquests dos nous sistemes, ja compta amb un total de vuit punts sonoritzats que estan ubicats pràcticament tots a la Carretera de Vic, ja que es tracta del vial amb més trànsit del municipi, excepte un que està a l’avinguda de Jaume I. Aquest sistema permet dotar de més autonomia les persones invidents alhora que se’ls ofereix més seguretat a la via pública.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here