El 70% de les residències de la Catalunya Central tenen positius de còvid

0
109

L’augment de la incidència de la covid a les residències de la Regió Central segueix en progressió, en paral·lel a l’onada de contagis general. En el darrer balanç setmanal fet públic per la Generalitat es posa de manifest que quatre de cada deu residències que hi ha en aquesta àrea té casos actius de còvid-19, aparició de nous casos i brots en investigació, cosa que fa que es trobin amb la qualificació vermella. Són 39 d’un total de 96. Una setmana abans eren 29. Però, a més, a aquestes 39 se n’hi sumen 29 més que estan en fase taronja, és a dir, presenten casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament despais de la residència. Per tant, a la Regió Central hi ha 68 residències (el 70%) amb positius de còvid, que estan en un grau major o menor de control. I 28 les que es troben en color verd, això és sense cap cas. A tot Catalunya, un total de 512 centres residencials de serveis socials tenen avui dia algun cas actiu de còvid-19 entre les persones residents. En concret, 396 residències de gent gran, 60 centres de persones amb discapacitat, 9 centres residencials de salut mental, i 47 centres del grup d’altres tipus de recursos residencials, com ara centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d’altres. Hi ha 3.227 persones residents que són casos confirmats de còvid-19 (el 5,4% del total). La gran majoria dels casos són asimptomàtics o amb simptomatologia lleu. Al llarg de la darrera setmana, hi ha hagut 42 defuncions per còvid-19, mentre que hi ha hagut 115 ingressos hospitalaris de persones residents. Pel que fa als professionals, 2.659 han donat positiu (5,6% del total) en els darrers 14 dies; hi ha 6 persones treballadores ingressades, 1 a la UCI. Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, entre els usuaris hi ha 2.856 casos actius (el 5,6% dels residents) en 396 residències i 2.131 professionals afectats (5,7% del total). Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 214 casos actius de Covid-19 entre els residents (3,3%), i 404 professionals afectats (5,4% respecte al total). Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha 27 casos actius entre els residents, i 36 professionals afectats. Vacunacions i cribratges El 97,5% de les persones que viuen a centres residencials estan vacunades amb la primera dosi i el 97% tenen la pauta completa. El 95,4% de les persones que viuen en residències de gent gran ja han rebut la dosi de reforç. Pel que fa als treballadors i treballadores, el 92,7% va rebre la primera dosi i el 92,2%, la pauta completa. La darrera setmana, del 9 al 15 de gener, s’han fet 32.055 proves PCR i 7.566 tests d’antígens a les persones que viuen a les residències de Catalunya. Un 9,47% de les proves realitzades han resultat positives. Als professionals se’ls han fet 21.073 PCR i 5.149 tests d’antígens, amb un percentatge de positivitat del 6,1%. La positivitat a la població general és de 23,67%. A data de 19 de gener, del total de 1.024 residències de gent gran de Catalunya, hi ha 330 centres (el 32,23%) que estan en color vermell, és a dir, amb casos actius de còvid-19, aparició de nous casos i brots en investigació. Per contra, 355 centres (el 34,67%) es troben en color verd, és a dir, sense cas de còvid-19. La resta de centres, 339 (33,11%), es classifiquen amb color taronja, és a dir, presenten casos positius, però el brot es considera controlat i es garanteix una sectorització correcta i aïllament d’espais de la residència.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here