«Alguns arriben amb molta teoria però poca pràctica a un lloc que ni coneixen»

0
133

Aguilar i Rajadell fa dècades que comparteixen secretari i interventor. «Als pobles petits no hi ha prou diners per pagar-ne un, i ens hem d’ajuntar», diu l’alcalde d’Aguilar, Pere Aliaguilla. Actualment tenen una interina. Feia un temps que treballava per a l’Ajuntament de Rajadell i per tant, «coneix els municipis, té prou formació i està perfectament capacitada», assegura Aliaguilla, que també valora la seva flexibilitat «perquè estarà en un lloc o en l’altre però l’anomenarem i ho solucionarà». Però hi ha hagut èpoques en què Aguilar i Rajadell han compartit funcionaris de carrera de l’estat «amb moltes probabilitats que al cap de quatre dies se’n vagin perquè guanyin poc, i com que van molt buscats, qualsevol que es trobi com nosaltres i sigui gran pot pagar-lo més». Aliaguilla creu que «el que seria just seria que, en lloc de crear un cos d’elitistes, presti el servei algú a qui puguem fer promoció interna». I és que, sovint, els formats per l’estat “arriben amb molts coneixements i teoria però amb poca pràctica a un poble que ni coneixen”. Si és més gran «tindrà assessoria, advocats de suport, enginyers…, mentre que en un de petit ho haurà de fer sol i guanyant menys diners».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here