Els pregons de l?activista Josep Sanfeliu i de l?escriptora Marina Altimira comencen les festes d?hivern de Sant Fruitós

0
241

El teatre Casal Cultural de Sant Fruitós va acollir aquest divendres l’acte del Pregó de la Festa Major d’Hivern 2022, que va anar a càrrec de dos santfruitosencs, l’activista cultural Josep Sanfeliu i de l’escriptora Marina Altimira, encarregada del pregó jove. Va obrir l’acte, Lluc Grandia, hereu del poble, que en nom de l’hereva, Daniela Sagués, (absenta per motius laborals) i el seu, va fer una petita pinzellada de la vinculació del màrtir tarragoní Fruitós amb el poble, ressaltant que el pubillatge santfruitosenc participava amb moltes festes majors catalanes, i per això era un orgull de viure plenament la de casa. L’alcaldessa Adrià Mazcuñan va presentar els pregoners: Josep Sanfeliu com una persona altruista que ha treballat en diferents entitats cultural i socials, i Marina Altimira, com la pregonera més jove, 14 anys, i que ja destaca com a escriptora. Marina Altimira, en el seu breu parlament, va posar èmfasi en el desig de seguir endavant amb la literatura i també, com molts joves, ajudar a millorar el poble. Per la seva banda, Josep Sanfeliu va fer un repàs del canvi que ha experimentat Sant Fruitós de Bages, a l’últim mig segle, amb les seves millores i també amb les seves mancances, i va demanar que tant els polítics com els veïns actuïn per cohesionar més la població , per intentar deixar als fills i néts un poble més ric culturalment i socialment. La vetllada va estar amenitzada amb la música d´un grup d´alumnes de l´Escola de Música de Navarcles-Sant Fruitós, i l´acte es va tancar amb l´Himne de Sant Fruitós, cantat per tots els assistents.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here