El Pont i Sant Joan signen un acord d’intercanvi amb El Rubio

0
279

Les poblacions bagenques del Pont de Vilomara i Sant Joan de Vilatorrada van signar, en el marc de la fira del turisme que es va celebrar a Madrid (Fitur), un conveni de col·laboració amb el municipi del Rubio (Sevilla), amb què tots dos estan agermanats. Aquest conveni estableix una col·laboració futura a través d’intercanvis entre els municipis germans per potenciar i donar a conèixer la història, cultura i patrimoni respectius. Al mateix acte també es va presentar el Dia de l’Emigrant, que se celebrarà el 30 de juliol a El Rubio i que servirà per iniciar aquestes jornades d’intercanvi entre els municipis. A l’acte de signatura i presentació, que es va celebrar a l’estand de la Diputació de Sevilla, van participar Rafael de la Fe, alcalde del Rubio, Jordi Solernou, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, i Enric Campàs, alcalde del Pont de Vilomara i Rocafort. També hi van ser presents Ana María Martínez, diputada de la Diputació de Barcelona, ​​i Manuel Ignacio Pardillo, regidor del Rubio. Campàs ha destacat que aquest és un projecte «en què estem treballant des de fa molt de temps i que vam haver d’aturar a causa de la pandèmia. Amb aquest projecte volem estrènyer els lligams d’amistat entre els nostres municipis, alhora que donarem a conèixer la història, la cultura i la riquesa patrimonial del nostre poble i del seu magnífic entorn». Quant a la celebració del Dia de l’Emigrant, ha subratllat que “compartim totalment l’esperit d’aquesta celebració, que no és altre que fer un reconeixement a totes aquelles persones que van haver d’emigrar cap a Catalunya i han format part d’una manera molt important del procés de creixement i millora dels nostres pobles».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here