Ferrocarrils situa a Sant Vicenç un innovador aparcament de bicicletes

0
97

L’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sant Vicenç de Castellet ja ha engegat el Bicitancat, un espai per aparcar de manera segura la bicicleta mentre es fa ús del tren. Aquest és un dels 10 primers aparcaments de bicicletes que Ferrocarrils ha acabat d’instal·lar aquest mes de gener a diferents estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, entre les quals també hi ha les de Piera, Vilanova del Camí i Martorell. L’ús d’aquest aparcament, al qual s’accedeix mitjançant una aplicació mòbil, serà gratuït durant 24 hores el primer any de funcionament. En el cas de Sant Vicenç, l’equipament, que és una caseta metàl·lica prefabricada, té una capacitat per a 54 bicicletes. Amb aquest servei Ferrocarrils i els ajuntaments de les localitats on s’ha posat en marxa volen potenciar la mobilitat sostenible i aconseguir que les persones usuàries que es desplacen fins a l’estació de ferrocarrils evitin l’ús del cotxe i ho facin amb bicicleta. Per fer ús del servei, els usuaris han de descarregar-se l’aplicació gratuïta Pverde o entrar a www.parkingverde.com i registrar les dades personals i la bicicleta. D’aquesta manera, obtindreu un codi que, o mitjançant el teclat de la porta o amb la mateixa aplicació, us permet obrir i tancar l’accés a l’aparcament on es poden estacionar les bicicletes. L’estacionament és exclusiu per a bicicletes degudament enregistrades i cada plaça està destinada a una única bicicleta i no se’n pot utilitzar més d’una. El servei no permet reservar cap plaça a títol propi i la disponibilitat està subjecta al nivell docupació. La tarifa d’abonament és gratuïta. En total, amb aquests primers deu Bicitancats, Ferrocarrils posa a disposició de la ciutadania 280 noves places d’aparcaments segurs per a bicicletes a les estacions que estan operatius les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. El primer any d’alta, el servei és gratuït les primeres 24 hores des del moment de l’estacionament. Si les excedeix, el cost del servei és de 0,30 euros l’hora. Ferrocarrils assegura que, aquest 2022, buscarà emplaçament per a deu Bicitancats més, conjuntament amb els municipis per on circulen les línies metropolitanes i anirà instal·lant a mesura que hi hagi demanda. A més dels aparcaments segurs per a bicicletes, FGC compta actualment amb 820 places d’aparcaments per a vehicles de micromobilitat amb diferents tipus de solucions.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here