Els positius de còvid i els confinaments a les aules es dupliquen en deu dies

0
103

La creixent afectació del coronavirus a les aules dels centres de la Catalunya Central la constaten dia a dia els docents amb el moviment de baixes i altes a les plantilles, reflectint les dades del portal Traçacovid. Tot i el nombre d’aules en quarantena continua sent baix, com a conseqüència dels nous criteris d’aquest trimestre (molt més laxes) per establir-les, les xifres globals de persones confinades i de positius detectats a l’àmbit educatiu impacte a l’alça des que es va reprendre l’activitat després de les vacances de Nadal. En només deu dies, els que van des del final de la primera setmana d’aquest segon trimestre (el 15 de gener) fins aquest dimarts (25 de gener), al conjunt de les comarques de l’àrea d’influència de Regió7 s’han gairebé duplicat el total d’alumnes confinats i més que duplicat el nombre de positius de codi registrats en els darrers deu dies. Entre totes hi ha a l’últim registre només 10 grups classe complets fent quarantena (4 al Bages, 5 a l’Anoia i 1 a l’Alt Urgell) que sumen 289 persones que han d’estar preventivament a casa. Però si es fa un recompte global de confinats (encara que no suposin l’atur complet d’una aula) veiem que les xifres són molt diferents. En aquest darrer balanç, entre Bages, Moianès, Berguedà, Cerdanya, Solsonès i Alt Urgell sumen 6.829 persones confinades a l’àmbit de l’ensenyament, 3.132 més que deu dies enrere (un augment del 85% en aquest període de temps). I quant a la xifra de positius registrats en el context escolar (que no vol dir que s’hagin contagiat a les aules) en els darrers 10 dies, la xifra global és de 7.535, 4.089 més que els detectats. en acabar la primera setmana (un augment del 118%). En números relatius, la comarca on més han augmentat en aquest interval de temps els positius acumulats en deu dies va ser al Moianès, passant de 86 a 231 (una pujada del 168%). Al Bages, se n’han registrat 1.900 més (+116%) ia l’Anoia s’ha passat de 951 a 2.419 (1.468 casos més, que suposen un increment del 154%). Al conjunt de centres educatius de Catalunya, ahir hi havia un total de 114.314 persones confinades (el 8% docents, i el 92% alumnes), i en els darrers deu dies s’han detectat en l’àmbit educatiu un total de 136.876 positius de còvid . Hi havia quatre centres completament confinats, tots fora de les comarques de l’àrea central.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here