Monistrol fa un salt al segle XVI amb el retorn dels Romeus

0
102

Monistrol de Montserrat reviurà aquest cap de setmana una de les etapes més singulars del seu passat, amb les recreacions històriques per tot el nucli antic que recorden l’arribada de la pesta al segle XVI i el Vot de Poble amb què la vila es va encomanar a Sant Sebastià per sortir-se’n. La Festa dels Romeus, que l’any passat va haver de suspendre’s per la pandèmia, es preveu celebrar amb certa normalitat però encara amb alguns impediments, com la supressió d’algunes escenes que havia programat a causa de la covid. El reclam dels Romeus tornaran a ser els espectacles al carrer entre el 2/4 d’11 del matí i els voltants de les 8 del vespre. Si no hi ha més baixes d’última hora, se’n preveuen més d’una desena de diferents entre el dissabte i el diumenge a càrrec d’unes 150 persones i entitats del poble, amb la novetat que aquest any es diferenciarà entre unes representacions matinals de caràcter més alegre i caracteritzades com “la festa”, i unes tardes orientades a “la pesta”, amb escenes d’un to més fosc pel que fa al contingut de les històries. Aquest contrast entre matins amb propostes com els «enamorats», els Joglars, o les danses renaixentistes i tardes amb l?arribada dels metges, el carro dels morts, o l?hospital, vol ser una nova aposta que convidi el visitant a passar el dia a Monistrol per completar la història, que diumenge tindrà un final més potent. A banda de les recreacions històriques, la festa dels Romeus es complementarà amb un mercat a la plaça de la Font Gran, amb una quinzena de parades de productes alimentaris i d’artesania i ambientat amb joglars i pelegrins.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here