Sant Fruitós estrena amb solemnitat l’Espai de Memòria per les víctimes de la guerra

0
331

Sant Fruitós ha inaugurat aquest diumenge al migdia l’Espai de la Memòria, una zona habilitada perquè els familiars i amics dels veïns i veïnes víctimes de la guerra civil espanyola i de la segona guerra mundial puguin tenir un punt de trobada pel record i homenatge dels seus éssers estimats. L´espai es troba situat als jardins de la plaça de la Vila, just darrere de l´edifici de l´ajuntament. L’acte, que ha estat presidit per l’alcaldessa, Àdria Mazcuñan, i conduït per la regidora de Cultura i Festes, Laia Feliu, ha tingut la presència de Vicenç Villatoro, director del Memorial Democràtic. També hi han assistit Josep Sinca, nebot d’Artur Cura, un dels sant fruitosos assassinats en un camp de concentració alemany; Victòria Soler, professora de l’Institut Gerbert d’Aurillac, i alumnes d’aquest centre, que han fet el projecte de recerca i visita als camps de concentració. Àdria Mazcuñan ha posat de relleu que que s’inaugurava aquest nou espai presidit per l’escultura Memòria, obra de l’artista local Neus Serra, en record dels santfruitosencs i santfruitosencs víctimes de la guerra civil espanyola i de la segona guerra mundial, i també es col·locaven dues llambordes Stolpersteine, impulsades per l’artista alemany Gunter Demnig, en record a Antonio Escalé Claramunt i Artur Cura Bosch, dos samfrutosos que van morir al camp de Mauthausen els anys 1941 i 1942 respectivament. Vicente Villatoro al seu parlament ha posat en relleu que «el dolor no es cura amb l’oblit, el duel no es fa oblidant, el duel es fa recordant i sabent. Avui amb aquest reconeixement també volem acompanyar les famílies al seu duel». Els integrants del col·lectiu Música per la llibertat, han aportat la part musical interpretant El cant dels ocells, L’himne a l’alegria, Bella Ciao i, finalment, Els segadors, amb la qual cosa s’ha posat el punt i final a l’acte, mentre el nombrós públic que assistia, dipositava roses al monument ia les llambordes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here