Santpedor celebrarà aquest diumenge la festa dels Tres Tombs

0
294

Els carrers de Santpedor tornaran a ser l’escenari aquest diumenge de la tradicional desfilada que aplega aficionats als cavalls i als carruatges de tota la comarca. La festa dels Tres Tombs es tornarà a celebrar amb motiu de Sant Antoni, després que l’any passat s’hagués de suspendre a causa de la pandèmia. La festa, organitzada per l’associació Equiset i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santpedor, començarà a les 9 del matí amb un esmorzar popular a la plaça del Sindicat previ a la concentració de cavalls i carruatges. A 3/4 de 12 hi haurà repic de campanes per part de les campaneres de Santpedor i en 1/4 de 1 començarà la cercavila, amenitzada pels Batuka d’Or i Tabarreta, i que transcorrerà pel carrer del Vall, la plaça de l ‘Església, la plaça de la Font, el carrer Passeig i la Muralla de Manresa. El concert de les 6 de la tarda a Cal Llovet amb el tercet Solistes i organitzat per la llar de gent gran Ca l’Arola serà la clausura. Històricament la festa es fa amb motiu del dia de sant Antoni Abad, a qui la tradició atorga el patronatge dels animals útils per als treballs del camp. També és el patró dels gremis de traginers; per això, en honor seu, es fan a tot el país els tradicionals Tres Tombs, en què el sant beneeix les cavalleries i presideix les cavalcades.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here