Comunió Tradicionalista Carlista diu que la concentració a Montserrat era un «acte de desgreuge»

0
341

El col·lectiu Comunió Tradicionalista Carlista ha fet un comunicat en què exalça l’acte convocat dissabte passat a Montserrat i que va congregar uns centenars de persones, acció que argumenta com un «desgreuge» per la recent retirada del monument dedicat al Terç de Requetès de la Verge de Montserrat, que estava ubicat des de feia dècades a la plaça dels Apòstols, a prop del monestir. I subratllen que «el que ha unit els carlins catalans» en aquest acte que qualifiquen d’«imponent», és «el deure d’honrar els nostres màrtirs, perpetuar-ne la memòria, sol·licitar-ne la intercessió i ser fidels a la Tradició que heretem dels nostres predecessors». Al comunicat posen en relleu que amb aquesta acció de desgreuge «les diferents organitzacions carlines de Catalunya han donat un exemple a tota Espanya d’unitat d’acció quan li ha exigit un bé superior. Així, s’han unit tres-cents boines vermelles, tradicionalistes i catalans de bé per reparar la doble profanació contra el terç de requetès de la Mare de Déu de Montserrat. D’una banda, la produïda dins de la Cripta-Mausoleu fa uns mesos i, de l’altra, amb la indignant retirada del monument al Requeté que presidia el Mausoleu». Comunió Tradicionalista Carlista afirma que l’acte va tenir un caràcter “religiós, allunyat de tota reivindicació política, dinàstica o partidista”. Els congregats formaven una comitiva encapçalada per un gran crucifix i amb una imatge de la Moreneta, i portaven les identificatives boines carlines vermelles, banderes carlines, espanyoles i banderes. El Terç de Requetès de la Mare de Déu de Montserrat va recolzar la rebel·lió militar de signe feixista contra el Govern de la Segona República Espanyola. Durant el franquisme, el 1958, es va erigir una cripta funerària, en un extrem de la plaça dels Apòstols, on reposen les restes de 319 combatents d’aquesta unitat militar franquista, juntament amb la bandera de la unitat. Al mateix espai hi havia una escultura de bronze sobre un petit túmul de pedra, representant un requeté malferit amb la mirada dirigida al monestir de Montserrat, amb la inscripció «Recorda’n l’exemple i el sacrifici. Terç de Requetès Verge de Montserrat. 1936-1939». Aquesta escultura és la que s’ha tret i ara només en queda el pedestal. Amb aquesta acció es va donar compliment a un acord parlamentari. L’octubre passat, la Comissió de Justícia del Parlament va aprovar la retirada del monument, amb els vots a favor de totes les forces de la cambra, a excepció de Vox, que va votar en contra, i de Ciutadans, que es va abstenir. Es tractava de la segona vegada que la Cambra exigia la retirada. Ja ho va fer el 2018, però l?escultura no s?havia acabat retirant fins ara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here