El risc de rebrot retrocedeix però es manté disparat a Anoia i Bages

0
294

El risc de rebrot de la covid-19 marca una clara tendència a la baixa en la darrera setmana al conjunt de la regió central, si bé continua sent un dels territoris amb l’índex més elevat de Catalunya. L’Anoia, amb 5.948 punts, es troba entre les deu comarques amb l’indicador més elevat, i també es manté per sobre dels 5.000 punts al Bages (5.591), el Moianès (5.430) i el Solsonès (5.209). Per contra, la Cerdanya té l’índex més baix de tot Catalunya juntament amb la Vall d’Aran, per sota dels 3.000 punts. Tot i les diferències entre comarques, hi ha una tendència generalitzada a la baixa als principals indicadors de la pandèmia que s’observa la darrera setmana. Fins i tot Anoia i Bages, que són les dues comarques on més es resisteix a baixar el risc de rebrot, tenen ara uns nivells similars a principis de mes, amb una desacceleració tant del risc de rebrot com de la velocitat de propagació o dels nous contagis . La reculada ha estat constant els últims set dies (segons les dades facilitades ahir pel departament de Salut relatives al 27 de gener), excepte el Solsonès, on la tendència és igualment baixista però amb oscil·lacions. On més estan millorant els indicadors és el Berguedà i la Cerdanya, que tenen un risc de rebrot i una velocitat de propagació dels més baixos de Catalunya. En el cas del Berguedà també destaca la reducció dels nous contagis, que pràcticament han caigut a la meitat la darrera setmana, tenint en compte que s’ha passat dels 1.307 entre el 14 i el 20 de gener als 859 que es van diagnosticar del 21 al 27 de gener. També ha estat important el retrocés de casos i del risc de rebrot al Moianès que, tot i tenir encara un dels nivells més elevats de Catalunya (5.430 punts), ha reduït prop de 3.000 punts la darrera setmana. D’altra banda, la Cerdanya té un risc de rebrot inferior als 3.000 punts, cosa que la situa per sota dels nivells que va tenir a l’estiu o per Nadal de l’any passat quan la majoria de comarques de Catalunya mantenen uns nivells rècord de risc de rebrot des que va començar la pandèmia. Les dades de la Cerdanya també es reflecteixen a la seva capital, que és la que té un menor risc de rebrot entre les poblacions més grans de Catalunya, amb 2.115 punts. Ciutats com Manresa (amb 5.276 punts) o Igualada (amb 5.465) estan per sobre de la mitjana de Catalunya, que marcava ahir un risc de rebrot de 4.965 punts. Olesa superava els 6.000 punts.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here