Meandro posa un nou escull a la requalificació del camp de Lledoner

0
94

L’associació Meandre considera que la possible requalificació de la zona del camp de Lledoner com a àrea industrial (a la qual s’oposa) ha topat amb un nou escull que dificulta el camí de la tramitació. Segons l’entitat, el recurs de reposició que ella mateixa ha presentat en contra la requalificació del terreny al voral del camí de Joncadella conclou que la declaració ambiental estratègica (DAE) emesa el febrer del 2016 va perdre la vigència fa 4 anys. Aquest fet, segons explica Meandre en un comunicat, implicaria que si l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada (on està ubicat) vol tirar endavant la requalificació, «haurà de començar de nou tot el procediment». En el recurs presentat, l’associació argumenta que aquesta declaració ambiental estratègica va ser emesa el 3 de febrer del 2016 i publicada al Diari Oficial de la Generalitat el 21 de març, però que «va caducar dos anys més tard». I que «tampoc no es va demanar cap pròrroga i encara que s’hagués demanat també s’hauria produït la caducitat». Meandre exposa al seu comunicat que la normativa «en aquest cas, té en compte i preveu que amb els anys, les coses poden canviar. Avui, en plena pandèmia hi ha més que mai la necessitat dels espais oberts als voltants de pobles i ciutats per l’esbarjo de la població i l’autogestió de la salut. Avui estem en estat d’emergència climàtica. Avui, cal plantejar-se la sobirania alimentària. Avui, hi ha un informe demolidor de la pèrdua de biodiversitat a Catalunya». L’entitat també explica que aquesta mateixa setmana ha mantingut una reunió «més que cordial» amb l’alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Solernou, en el transcurs del qual «li demanem que el consistori renunciï definitivament a la requalificació del Camp de Lledoner i aposti per a la preservació dels valors de l’entorn de Lledoners i Joncadella tan valorats per la població». També li van fer entrega del manifest que defensa una gestió mancomunada del sòl industrial vacant de la comarca «per evitar noves pretensions de requalificar el romanent de mosaic agroforestal del Pla de Bages».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here