Sant Fruitós de Bages lliura aquest divendres el premi periodístic Lluís Espinal

0
103

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages lliurarà aquest divendres el premi Lluís Espinal de periodisme social i denúncia. El jurat ja ha emès el seu veredicte entre els diferents treballs presentats a les categories professional i juvenil. Aquesta primera edició del certamen periodístic ha comptat amb un jurat format per professionals del món del periodisme, de làmbit educatiu i membres de la comissió Lluís Espinal. Al veredicte s’han tingut en compte la qualitat periodística i narrativa dels treballs presentats, l’esforç en la investigació pròpia amb pluralitat i contrast de fons, el tractament contextualitzat i la sensibilització social, l’enfocament original, l’ús d’una terminologia que reflecteixi la realitat incidint en el respecte a la dignitat de les persones i limpacte social aconseguit amb la divulgació del treball. La dotació econòmica El premi de la categoria professional està dotat amb un import de 2.000 euros i la feina en categoria juvenil, amb 500 euros. Durant l’acte de lliurament de guardons, el periodista, escriptor i director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro, oferirà una conferència en què parlarà sobre la veritat a la societat de la informació. L’acte de lliurament de premis se celebrarà aquest divendres 4 de febrer, a les 7 de la tarda, al Teatre Casal Cultural i comptarà amb l’assistència de la Cònsol de Bolívia, Maya Nemtala i el Cònsol General de Bolívia a Barcelona, ​​Martín Bazurco . Les persones que hi vulguin assistir han de descarregar-se prèviament una invitació a https://entradas.codetickets.com/entradas/ajuntamentsantfruitos?lang=ca_ES L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i la comissió Lluís Espinal han impulsat aquesta primera edició d’aquests guardons per potenciar el sentit crític del periodisme i la defensa dels valors socials o de denúncia de situacions de vulneració de drets fonamentals. La previsió és que aquests premis es convoquin de manera bianual per consolidar-los.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here