Argimon reivindica el paper de l’atenció primària a la inauguració del CAP de Navarcles

0
47

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha reclamat aquest dijous a la tarda des de Navarcles la conveniència de «enfortir» l’atenció primària i comunitària, i ha posat en valor la feina diària dels professionals que hi treballen esgotament que els ocasiona la covid. Ho ha dit a la visita inaugural que ha fet al nou CAP, un equipament “modern” i que ell mateix ha posat com a exemple de cara als serveis que han d’oferir futurs ambulatoris. Després de fer un recorregut complet per les instal·lacions acompanyat de l’alcalde, Josep Maria Feliu, la directora del SAP Bages-Berguedà-Moianès, Elisabet Descals, i altres autoritats, Argimon ha destacat la resposta que diu que donarà aquest CAP a les noves necessitats que es van produint en l?atenció primària», atès que incorpora alguns espais que fins ara aquests equipaments difícilment tenien i que reivindica de cara al futur, des de serveis d?odontologia, benestar emocional o de nutricionista, fins a sales polivalents per a videoconferències o teletreball. El nou CAP de Navarcles, que ja es va posar en servei el 18 de gener però que no s’ha inaugurat oficialment fins aquest dijous, ocupa 1.000 metres quadrats construïts en una sola planta i inclou una vintena de consultes, entre les quals n’hi ha tres de medicina general , tres més d’infermeria i una de pediatria, una àrea d’atenció no programada, una consulta de llevadora, espais polivalents per a l’odontologia, i una aula d’educació sanitària. El conseller s’ha envoltat en tot moment els sanitaris i personal laboral que treballa al CAP i ell ha lloat la feina. «Aquest és un moment injust per a l’atenció primària», ha dit en referència a les dificultats afegides que la covid té per a aquests professionals, quan «majoritàriament són qui vacuna, qui fa els cribrats, i qui ha donat la cara a totes les onades de la pandèmia. Estan cansats, però ha de dir amb orgull que si això va endavant és per a vosaltres». Prèviament, la directora del SAP Bages-Berguedà-Moianès, Elisabet descals, també ha tingut un reconeixement pels professionals de l’atenció primària, i ha destacat igualment els serveis que ofereix el nou CAP, alguns dels quals ha estat però s’havien de prestar des de Santpedor o Sant Fruitós perquè a l’anterior ambulatori no hi havia prou espai Un vial i un pàrquing pendents Per part seva, l’alcalde de Navarcels, Josep Maria Feliu, s’ha felicitat per la inauguració del nou CAP «després d’un llarg procés» que ha durat tres dècades per fer-ho realitat. Ha posat en valor les noves instal·lacions i ha demanat “paciència” per les obres complementàries que queden per fer més enllà de l’edifici. Es tracta d’un vial adjacent que s’ha de completar i que conduirà a un nou pàrquing amb capacitat per a uns 170 vehicles. Entre aquest i el que ja hi ha a l’avinguda Piscinas y Deportes, ha dit que sumaran més de 200 places a disposició tant dels usuaris com dels professionals que treballen al CAP ia la resta d’equipaments públics que hi ha a la zona. La màscara a l’exterior pot tenir els dies comptats El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, també s’ha pronunciat sobre l’obligatorietat que encara ha de portar la màscara a l’exterior, després que el dimarts el va prorrogar el Consell Interterritorial. Tot i això, es va mostrar convençut que deixarà de ser obligatòria properament. “Està en caure”, ha apuntat. En aquest sentit, ha afegit que aquesta és una pandèmia “principalment d’interiors” i, per tant, “no té gaire sentit portar la màscara fora quan vas sol o amb persones del teu entorn de convivència”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here