La investigació de l’ICS Catalunya Central impulsa 46 treballs de recerca el 2021

0
116

Equip de la Unitat de Recerca de l’ICS a Catalunya Central | ICS La Unitat de Recerca i Innovació de l’ICS a la Catalunya Central ha participat durant el 2021 en un total de 46 treballs de recerca. Destaca, per exemple, la investigació en l’aplicació de tècniques de realitat virtual i d’intel·ligència artificial per al diagnòstic com en el cas, per exemple, de la retinopatia diabètica i la detecció de lesions a la pell. La pandèmia, de manera excepcional, ha centrat molts dels esforços de la unitat i gairebé la meitat de les investigacions (22 treballs) s’han orientat a analitzar les conseqüències de la covid en la salut de la població. L’aportació més rellevant de l’atenció primària als estudis de recerca al voltant de la COVID-19 és el coneixement dels pacients perquè disposa d’informació al llarg de tota la vida i això permet analitzar-ne l’estat de salut abans de la pandèmia i la seva evolució. El responsable de la Unitat, el doctor Josep Vidal, explica que «el nostre objectiu com a Unitat de Recerca i Innovació és impulsar estudis que ens permetin incorporar noves eines a la consulta d’atenció primària que ajudin els equips de professionals al seu dia a dia» . Vidal destaca que «el nostre gran valor és que veiem els pacients durant molts anys i en investigació és fonamental poder analitzar evolucions i conseqüències a llarg termini».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here