Fonollosa dignificarà l’accés al nucli, on ha tret un antic transformador

0
287

Endesa ha finalitzat la instal·lació d’un nou centre de transformació elèctric entre el carrer Major i de l’Església, que substitueix un antic i «d’un fort impacte visual» que hi havia a l’entrada del nucli venint de Canet de Fals, a la BV -3008. Aquesta operació respon a una reivindicació històrica de l?Ajuntament, que permetrà deixar lliure l?espai on hi havia l?antiga central «per poder dignificar-lo», tal com ha apuntat l?alcalde, Eloi Hernàndez. Els tràmits per poder fer aquest canvi s’han allargat uns 5 anys, però finalment s’ha fet realitat “amb els esforços” que Hernàndez reconeix per part d’Endesa, no només amb el nou transformador sinó amb el conjunt de la instal·lació elèctrica, tenint en compte que «la llum ja no se’n va com abans». Tot i això, el procés ha culminat amb aquesta nova central que, segons fonts de la companyia, acabarà de reforçar el servei al municipi en disposar de l’última tecnologia. En concret, el nou transformador incorpora tres noves línies de mitjana tensió (dues subterrànies i una aèria) que s’enllaçen amb les ja existents, mentre que s’han desmuntat 315 metres de línia aèria de l’antiga central. El canvi no només ha estat tecnològic sinó també d’impacte, ja que l’estació anterior «tenia forma d’una torre feta de maó que desmillorava molt la imatge de l’entrada del poble», apunta Hernàndez. Ara s’ha optat per un edifici prefabricat, menor, de menys impacte visual, i s’ha ubicat en un lloc més discret. La inversió va ser de 65.000 euros. Ara que l‟espai de l‟entrada ha quedat lliure de la central, l‟Ajuntament ha encarregat un projecte a una enginyeria paisatgística amb l‟objectiu de millorar la imatge de l‟accés al nucli amb elements ornamentals i enjardinament.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here