Cardona acaba d’acabar el balcó del camp de futbol que tenia filtracions

0
272

L?Ajuntament de Cardona podrà donar per finalitzades a final de mes les obres del camp de futbol, ​​que es va estrenar el 2017 però que tenia pendent d?acabar els problemes de filtracions d?aigua del voladís que fa de coberta. Després d’una llarga presa i arronsa amb el consistori, finalment l’empresa constructora es va venir a reparar les deficiències que hi havia a l’obra, que provocaven filtracions d’aigua als vestidors, ia fer-se càrrec dels costos. La previsió del consistori és acabar les obres i obrir l’espai, on s’estan fent els darrers treballs, aquest mateix mes. El complex esportiu i de salut, batejat amb el nom de Camp de Vida Activa, es podrà donar ara per acabat un cop s’hagin completat els treballs que hi havia pendents al gran balcó que hi ha a la part superior de l’equipament. Les discrepàncies entre el consistori i la constructora en relació amb alguns aspectes de l’obra que l’equip de govern considerava que no s’havien acabat adequadament, sobretot perquè hi havia filtracions a l’interior de l’edifici, van endarrerir la finalització d’aquesta part de l’equipament, que ara ja es podrà obrir al públic. L’Ajuntament es va negar a rebre les obres i va encarregar un peritatge per avaluar l’abast de les afectacions. Davant d’això, el consistori va considerar que la tasca de reparació havia de ser a càrrec de l’empresa, que, després d’un llarg litigi al final, es va avinar. Els treballs de reparació, que van començar l’estiu passat, han suposat pràcticament una coberta nova ja que s’ha hagut de refer per impermeabilitzar-la bé. A l’últim ple municipal, l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va anunciar que aquest mes acabaran les obres, i l’espai de la coberta del camp de futbol quedarà «com a nou espai públic». Estruch va recordar que “s’ha realitzat tota la coberta del Camp de Vida Activa a càrrec de l’empresa d’acord amb el projecte i la connexió amb la carretera de la Mina”. Aquest voladís que s’ha construït al costat de la carretera de la Mina i que alhora és la coberta de l’edifici de serveis permet guanyar un ampli passeig en un lloc que era un pas molt estret, alhora que farà funcions de balcó-mirador sobre la vall salina i el mateix camp de futbol. A més, l‟entorn d‟aquest conjunt s‟ha completat amb l‟obertura d‟una nova rotonda que millora la distribució del trànsit entre el nucli urbà i la zona esportiva. Una de les peces clau del projecte del nou equipament esportiu era la construcció d’aquest balcó gran, sobre les instal·lacions. La volada s’aixeca per sobre d’un dels laterals del camp, en paral·lel i seguint la cota de la carretera de la Mina. La construcció d’aquesta volada i l’edifici de serveis ja es va veure alterada al seu dia per les troballes arqueològiques que van aflorar quan es van iniciar els moviments de terres, i que en van alentir l’execució. El Camp de Vida Activa forma part del projecte Cardona Integral, impulsat per l’Ajuntament i la Fundació SHE, del cardiòleg Valentí Fuster, per fomentar els hàbits de vida saludable. Per aquest motiu, el camp de futbol està envoltat per una pista d’atletisme i és un dels llocs on passa una de les rutes saludables del municipi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here