Carnaval 2022 a Catalunya: quin dia és i quins pobles fan rua?

0
57

“Carnaval, carnestoltes…”. Una de les festes més divertides i alegres del calendari s?hi acosta. I comencen a sortir dubtes: quin dia és Carnaval 2022? Quines ciutats i pobles organitzen rues? En temps de pandèmia, hi ha ajuntaments que han decidit no celebrar el carnestoltes, però aquest 2022 són pocs. En aquest article recollim tota la informació que pot ser útil per celebrar el Carnaval 2022 a Catalunya. Quin dia és Carnaval 2022? Dijous Gras: 24 de febrer Divendres de Carnaval: 25 de febrer Dissabte de Carnaval: 26 de febrer Diumenge de Carnaval: 27 de febrer Dilluns de Carnaval: 28 de febrer Dimarts de Carnaval: 1 de març Dimecres de Cendra: 2 de març Carnavals a Catalunya A la Catalunya Central, els carnestoltes més importants són el Carnestoltes de Solsona, el Carnestoltes de Sallent i el Carnestoltes d’Avinyó. Manresa (amb l’infantil), Igualada, Berga, Artés, Cardona, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Frutós, Sant Vicent i Súria són altres municipis amb rues de carnaval destacades. A la resta del Principat, els més cèlebres són els de Sitges, Vilanova i la Geltrú i Torelló. En tots aquests municipis es manté, de moment, la celebració del Carnestoltes amb les seves conegudes rues que omplen de color i humor els seus carrers. En qualsevol cas, les autoritats locals va recordar que caldrà extremar i mantenir mesures de protecció individual i col·lectiva per evitar generar riscos de propagació del virus. El carnestoltes de Solsona recupera la penjada del ruc i els concerts L’Associació de Festes del Carnestoltes de Solsona ha donat a conèixer el programa d’aquest any. A diferència d’altres llocs, com Torelló, que han decidit ajornar la festa fins al març per la situació sanitària, a la capital del Solsonès han decidit mantenir-la al febrer. Serà a partir del dia 18.

El carnestoltes de Solsona començarà el 18 de febrer i recuperarà els actes al carrer com la penjada i despenjada del ruc En aquesta nova edició, es recuperaran els actes al carrer, com l’emblemàtica penjada i despenjada del ruc. També s’han programat concerts a la sala Polivalent. El Gegant Boig balla a Solsona durant el Carnaval del 2020 | ARXIU/ARNAU VALVERDE Arnau Valverde. Solsona Carnaval de Sallent Poc ha transcendit fins ara. A la web oficial indica que se celebrarà del 24 de febrer al 2 de març. El programa s’ha de donar a conèixer properament. Carnestoltes d’Avinyó Els organitzadors es troben en una situació similar als del carnestoltes de Sallent. No s’han establert dates ni programa. Berga ja pensa a fer una gran rua de carnaval La comissió organitzadora del Carnaval de Berga aposta per recuperar la tradicional rua adaptada a la covid-19. Segons ha informat l’Ajuntament, l’equip treballa per concretar els detalls del desenvolupament de la rua tenint en compte les mesures de contenció del virus que la Generalitat pugui establir. Aquesta edició del Carnestoltes se celebrarà entre el 24 de febrer i el 2 de març.

Carnaval de Berga 2022: torna la rua si la covid ho permet Igualada es disfressarà el 26 de febrer Igualada tornarà a tenir rua de Carnaval per recuperar l’essència de la festa, però amb les mesures necessàries per fer-la segura, com la màscara i la distància interpersonal fonamentalment. El dissabte 26 de febrer, a les 7:30 de la tarda, començarà la desfilada. Les comparses sortiran de la plaça de la Masuca i, després del recorregut, entraran a la plaça de Cal Font, on es dissoldrà la rua, sense lectura de pregó ni acte de lliurament de premis.

Carnaval d’Igualada 2022: una rua adaptada a la covid i sense pregó El recorregut serà l’habitual: carrer de Joaquima Vedruna, carrer de la Soledat, carrer de Sant Jordi, rambla del General Vives, rambla de Sant Isidre, rambla Nova i carrer Santa Caterina i plaça Cal Font, on acabarà la rua, sense presentacions ni lectura de pregó ni entrega de premis per evitar aglomeracions. El termini d’inscripcions de les comparses és del 7 al 18 de febrer, i cal fer-ho per correu electrònic festes@aj-igualada.net Activitats per a tots els públics al carnaval de Cardona El Carnaval de Cardona, que organitza Cardona Jove, la Comissió de Carnestoltes i l’Ajuntament de Cardona, torna aquest any a la vila amb una proposta cultural i festiva variada per a tots els públics. Se celebrarà entre el 19 i el 27 de febrer.

Cardona tornarà a tenir Carnaval, del 19 al 27 de febrer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here